Publicat la: 
17/05/2016

VIDEO Anevrisme cerebrale rupte, operate in sistemul Medlife dupa protocoalele marilor clinici din Europa

In ultimii ani a crescut complexitatea cazurilor chirurgicale abordate de echipele multidisciplinare ale operatorului privat Medlife. Divizia de neurochirurgie se mandreste cu faptul ca rezolva, prin embolizari si inchideri, anevrismele cerebrale complicate dupa protocoalele marilor clinici universitare de la nivel european. Dr. Ovidiu Vasile, director medical Medlife, a oferit mai multe detalii recent, la a doua editie a Conferintei Nationale Medlife.

Cum a crescut complexitatea actului medical in cadrul sistemului Medlife pe parcursul ultimilor ani?

Dupa 2010, piata de servicii medicale din Romania a crescut si s-a orientat foarte mult catre zona de spitale. Medlife a inceput, cum spuneam si in introducerea evenimentului, cu un spital in Bucuresti in 2007, si a ajuns in momentul de fata sa opereze zece spitale la nivel national, cele mai importante fiind trei centre regionale: Bucuresti, Brasov si Arad. Din punct de vedere al complexitatii, odata cu dezvoltarea spitalelor automat s-au dezvoltat si serviciile cu complexitate crescuta, serviciile chirurgicale, unele din zone generale: chirurgia generala, chirurgia oncologica, nu numai chirurgia digestiva, ci si oncologia urologia, ongologia ginecologica, precum si alte specialitati de nisa, dintre care mentionez neurochirurgia.

Ce noutati exista in domeniul neurochirurgiei?

Neurochirurgia abordeaza in momentul de fata tumori complicate cerebrale si spinale,beneficiind de o aparatura performanta absolut necesara pentru a putea sa ofere asemenea servicii. In acelasi timp, neurochirurgia a intrat si in zona de colaborare foarte puternica cu serviciile de imagistica medicala, prin radiologia interventionala, abordand malformatiile arteriovenoase cerebrale. In momentul de fata, echipele noastre rezolva anevrismele cerebrale prin embolizari si inchideri atat ale anevrismelor simple, cat si a celor complicate, rupte, dupa protocoalele marilor clinici universitare din Europa.

Redactia MedLive

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Chirurgie generala

Medic Specialist
Medic Specialist
Tarta Cristi,Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Primar
  •  
  • 1 of 24