Publicat la: 
18/02/2016

VIDEO Cand ar trebui inceputa procedura cu botox vegetal? Dr. Noela Ionescu: Recomand acest tratament persoanelor in varsta de 40 de ani

"Botoxul vegetal" nu presupune injectarea de toxina botulinica, asa cum se intampla in cazul clasic. Cu toate acestea medicul recomanda una dintre cele doua proceduri in functie de tipul de ten si de gradul de imbatranire. Dr. Noela Ionescu a explicat ce presupune aceasta procedura, de la ce varsta este recomandata si care sunt efectele ei? "Eu recomand acest tratament pentru tenul matur, deci in jurul varstei de 40 de ani putem debuta procedura", precizeaza Dr. Noela Ionescu.

In ce consta procedura cu botox vegetal?

Dr. Noela Ionescu: In primul rand, nu este o procedura cu botox vegetal pentru ca tratamentul nu contine toxina botulinica, ci ingrediente care au efect similar toxinei botulinice.

Dupa demachierea si tonifierea tenului, se executa un peeling.

Dupa peeling se aplica Lift- Ox serum, este un serum pe baza de argilerine, care are efect de miorelaxare. Acesta contine si liftiline, care reprezinta un complex proteic molecular, cu efect de tonifiere si netezire a tenului.

Dupa ce aplic acest Lift -Ox serum, voi aplica o masca pe baza de colagen care imbunatateste atat hidratarea, cat si penetrabilitatea intracelulara a ingredientelor active. In afara de colagen, aceasta masca va contine si hibiscus esculentus, o planta tropicala. Aceasta actioneaza asupra factorilor mecanici de care este responsabila aparitia ridurilor.

Peste aceasta masca de colagen, voi aplica o masca plastifianta, ce contine alginati cu efect de hidratare, dar si polifenoli, extracte de struguri, cu efect anti-ageing important, cat si oligoelemente cu efect de lifting, deci de netezire a ridurilor.

Dupa 15-20 de minute, aceste masti se inlatura, se aplica un masaj la nivelul fetei cu un ser special activ.

Efectul final este un efect anti-ageing evident si il recomand tutoro pacientelor si pacientilor care sufera de efectele imbatranirii.

Efectul este instantaneu. La finalul tratamentului, fata arata rejuvenata fara niciun semn de inflamatie.

De la ce varsta este recomandat acest tratament?

Dr. Noela Ionescu: Depinde de cat de alterat este tenul. Eu recomand acest tratament pentru tenul matur, deci in jurul varstei de 40 de ani putem debuta procedura.

Exista contraindicatii?

Dr. Noela Ionescu: Nu exista niciun fel de contraindicatie.

Care sunt avantajele acestui tratament fata de injectarea cu toxina botulinica?

Dr. Noela Ionescu: Trebuie sa precizez ca ambele procedee sunt foarte bune. Daca este vorba de riduri hiperkinetice (de miscare) la nivelul fruntii, intre sprancene sau la coltul ochilor, asa numitele riduri "laba gastei" foarte accentuate, atunci voi folosi injectarea de toxina botulinica, procedeu mai agresiv.

Daca, in schimb, este vorba de riduri mai superficiale la nivelul fetei si de semne globale de imbatranire, atunci voi folosi tratamentul despre care vorbim acum.

Tratamentul cu toxina botulinica este injectabil, iar efectul apare a 4-a sau a 5-a zi. Se pot observa punctele de injectare timp de cateva ore. De asemenea, pot aparea mici zone de roseata sau daca vascularizatia este problematica, mici echimoze.

Cate sedinte de "botox vegetal" sunt recomandate?

Dr. Noela Ionescu: Daca tenul este extrem de deteriorat, ceea ce stabilim in cadrul consultatiei, atunci voi efectua o sedinta pe saptamana cu un total de 5 astfel de sedinte. Efectul tine intre 5-6 luni.

Daca tenul nu este atat de deteriorat, este suficienta o singura sedinta sau un maxim de 3 sedinte. Efectul tine intre 5-6 luni.

Autor: Alexandra Ciordas

Echipa medicala MedLife - Chirurgie estetica si reparatorie

Stingu Catalin Emanuel,Medic Primar
Medic Primar
Medic Primar
Medic Specialist
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 10