Publicat la: 
13/06/2017

VIDEO Conferinta Nationala MedLife. Dr. Larisa Chiriac: In ultimii ani, complexitatea cazurilor tratate in MedLife a crescut in mod constant

MedLife a organizat a treia editie a Conferintei Nationale MedLife intitulata Abordarea cazului medical complex in cadrul MedLife: de la vulnerabilitate si riscuri la siguranta pacientului, a corpului medical si a institutiei. Dr. Larisa Chiriac, specialist medicina de familie, director medical MedLife, explica de ce a fost aleasa aceasta tema si de ce este importanta.

Dr. Larisa Chiriac: Tema a fost aleasa pornind de la ideea ca, in ultimii ani, complexitatea cazurilor tratate in MedLife a crescut in mod constant si atunci, in cadrul unor intalniri pluridisciplinare de acest gen, ne dorim sa identificam vulnerabilitatile, atat la nivel de infrastructura, cat si de resursa umana si sa construim o strategie care sa aiba ca punct central siguranta pacientului si calitatea actului medical.

Domeniile abordate

In cadrul celor 2 zile de conferinta au fost dezbateri in plen in care s-au discutat cele mai complexe cazuri solutionate in cadrul MedLife de-a lungul ultimului an. Deasemenea, au avut loc 8 ateliere care au cuprins specialitati medicale, specialitati chirurgicale, pediatrie, laborator, infectii nosocomiale.

Conferinta, intitulata Abordarea cazului medical complex in cadrul MedLife: de la vulnerabilitate si riscuri la siguranta pacientului, a corpului medical si a institutiei, s-a adresat specialistilor MedLife din Bucuresti si din tara si a avut loc in perioada 3-4 iunie 2017, la Poiana Brasov.

Evenimentul a fost acreditat de Colegiul Medicilor din Romania cu credite EMC