Publicat la: 
25/11/2015

VIDEO Cum trebuie sa ingrijim tenul iarna? Dr. Noela Ionescu: Varsta de 30 de ani este momentul optim la care trebuie sa ne prezentam la estetician

Iarna, tenul are nevoie de o ingrijire mai atenta. Dr. Noela Ionescu, medic primar chirurgie estetica si reparatorie si doctor in stiinte medicale, a vorbit de tratamentele adecvate in functie de varsta si de tipul de ten si a explicat ce trebuie sa faca o persoana care prezinta semne accentuate de imbatranire. Dr. Noela Ionescu spune ca exista anumite semne clare ce ne arata ca este cazul sa facem o vizita la cabinetul unui estetician, precum deshidratarea fetei , petele rosii si aparitia ridurilor. "Eu consider ca fiecare isi cauta frumusetea in functie de bunul gust individual. Ceea ce fac eu este o forma de arta si lucrez de multe ori cu persoane care prezinta semne accentuate de imbatranire", a precizat Dr. Ionescu.

Care este cel mai eficient tratament pentru tenul imbatranit?

Dr. Noela Ionescu: Eu consider ca fiecare isi cauta frumusetea in functie de bunul gust individual. Ceea ce fac eu este o forma de arta si lucrez de multe ori cu persoane care prezinta semne accentuate de imbatranire. Recomand tratamentul Double Lift Ox- este un tratament profesional pe baza de polifenoli, extrasi din strugure si arbore de sequoia, iar efectele sunt remarcabile.

Cand stim ca trebuie sa mergem la estetician? Care sunt semnalele de alarma ce ar trebui sa ne dea de gandit?

Dr. Noela Ionescu: Exista niste semnale foarte importante. Primul este reprezentat de deshidratare, cand fata apare uscata este un semnal de alarma. Acest lucru inseamna ca imbatranim sau nu ne ingrijim adecvat. Ulterior, aparitia de riduri (liniile care apar la nivelul fruntii, intre sprancene, la coada ochilor sau santurile obrazului). Petele hiperpigmentate (inchise la culoare) de la nivelul fetei sau petele rosii, un ten mai incarcat, un ten care nu mai raspunde la produse cosmetice, toate sunt semnale de alarma.

Este necesar ca pacientele sa se pregateasca intr-un anume fel inainte de a merge la estetician?

Dr. Noela Ionescu: Nu. Vin pur si simplu. Efectuam o analiza profesionala a tipului de ten si decidem ce este de facut. Cand pacientele sunt pregatite, atunci actionam asupra tenului. Depinde de varsta la care te prezinti la medicul estetician. Cu cat te prezinti la o varsta adecvata (la 30-35 de ani), eu reusesc sa obtin un rezultat mai bun. Varsta la care trebuie sa ne prezentam la estetician depinde foarte mult de problemele fiecarui tip in parte. Varsta de 30 de ani este o varsta optima.

Sunt tratamentele invazive?

Dr. Noela Ionescu: Depinde de tipul de tratament. Daca este un tratament estetic, care foloseste masti profesionale, tenul arata exceptional la finalul tratamentului: tenul este stralucitor, ridurile sunt ameliorate, este mai luminos. Daca este vorba de tratamente injectabile, de tipul celui cu toxina botulinica sau cu acid hialuronic sau in cazul unui peeling, atunci exista roseata dupa tratament, exista mici urme de injectare, se pot forma mici vanatai, umflarea anumitor zone, dar toate se remit in cateva ore- 1 zi.

Care este cel mai adecvat tratament in timpul iernii?

Dr. Noela Ionescu: In primul rand o exfoliere. Daca tenul nu este foarte afectat exfolierea va fi usoara. Un tratament hidratant, un tratament cu produse care sa calmeze un ten iritat si o ingrijire corespunzatoare la domiciliu.

Cum trebuie sa ne demachiem adecvat?

Dr. Noela Ionescu: Este esential sa folosim un demachiant adecvat tipului de ten. Demachierea se executa pe tenul umezit cu apa in prealabil, folosim o picatura de demachiant pentru gat, respectiv o alta picatura pentru fata. Demachiantul se intinde pe fata si se va inlatura cu ajutorul tampoanelor demachiante umezite. Miscarile vor fi ascendente la nivelul gatului, respectiv dinspre linia mediana catre laterale pentru fata. Dupa folosirea demachiantului trebuie aplicat tonic. Intotdeauna folosim o discheta demachianta umezita, aplicam 3-4 picaturi de tonic. Acesta este important deoarece nu doar inlatura urmele de demachiant ramase, ci si reface ph-ul pielii.

Autor: Alexandra Ciordas

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Chirurgie generala

Medic Primar
Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 24