Publicat la: 
2/05/2017

 VIDEO De ce esti mereu obosit

Desi dormi 8 ore pe noapte, totusi te simti obosit? Exista multi factori care contribuie la senzatia de oboseala, care nu au nimic de-a face cu cate ore dormi, conform AsapSCIENCE.

Cauzele cele mai frecvente de oboseala sunt dieta proasta si lipsa de exercitii fizice. Intr-un studiu, persoanele care au facut activitate fizica de cateva ori pe saptamana au raportat ca au mai multa energie dupa sase saptamani. In plus, exercitiile fizice va pot face sa va simtiti mai bine, chiar daca nu mai dormiti.

Daca observati ca sunteti obosit frecvent, este bine sa evitati cafeaua. Daca te bazezi pe ea, poti ajunge si mai obosit, deoarece cofeina blocheaza adenozina, care se acumuleaza in timpul zilei si te face obosit noaptea. Cel mai bine este sa eviti cafeaua, sucul sau bauturile energizante cu sase ore inainte de culcare.

Daca nu bei suficienta apa pe parcursul zilei, ai mai putina energie. O scadere a hidratarii poate face dificila concentrarea, plus o ingrosare a sangelui si ingreunare a accesului nutrientilor la muschii dumneavoastra.

De asemenea este bine sa reduceti cantitatea de alcool consumata, deoarece afecteaza cantitatea de somn REM.

Pentru mai multe sfaturi despre cum sa obtineti un somn bun sau cand oboseala poate fi semnul unor probleme medicale, vizionati videoclipul de la AsapSCIENCE.

View on YouTube