Sarcină

12 Septembrie 2012

VIDEO Irina Popescu, presedintele Asociatiei pentru Nastere Naturala si Alaptare: Daca totul merge bine, mama si bebelusul nu trebuie separati dupa nastere; toate nevoile bebelusului sunt implinite pe pieptul mamei

VIDEO Irina Popescu, presedintele Asociatiei pentru Nastere Naturala si Alaptare: Daca totul merge bine, mama si bebelusul nu trebuie separati dupa nastere; toate nevoile bebelusului sunt implinite pe pieptul mamei

Irina Popescu, presedintele Asociatiei pentru Nastere Naturala si Alaptare si unul dintre organizatorii evenimentului stiintific international cu dr. Michel Odent ce va avea loc in perioada 28 septembrie 1 octombrie la Bucuresti, a povestit, intr-un interviu pentru MedLive.ro, cum i-a schimbat viata dr. Michel Odent, obstetricianul care a marcat profund domeniul nasterii si cel care a determinat-o sa devina moasa, si a explicat principiile despre care acesta va vorbi in conferinta de la Bucuresti.

Irina Popescu a discutat online cu cititorii MedLive.ro. Ea este o moasa licentiata, educator prenatal certificat Lamaze si consilier pentru alaptare in formare. Detalii puteti gasi pe site-urile www.nastecumsimti.org si www.nasterenaturala.ro. Ideile si studiile dr. Odent in ceea ce priveste nasterea cat mai putin traumatizanta sunt cunoscute pe toate cele 5 continente, iar concepte precum nasterea in apa sau saloane de tip rooming-in sunt implementate astazi in unitatile de nastere din lumea intreaga. Dr. Odent revine la Bucuresti pentru a sustine un curs de formare doula si o conferinta pentru mamici, viitoare mamici si cadre medicale. Mai multe puteti citi pe site-ul evenimentului, unde va puteti inscrie. Fragmente din interviu:

  • Dupa prima nastere acum 8 ani am auzit despre doctorul Odent si mi s-a parut ceva absolut revoltionar fata de ce traisem eu in maternitatea in care am nascut si ca asa ar trebui sa fie. Am comandat cartile in engleza - "Renastarea nasterii" - care a avut un impact foarte mare asupra mea si m-am hotarat sa devin moasa.
  • Dupa ce am nascut si a doua fetita am simtit ca principiile pe care dr Michel Odent le promoveaza mi se potrivesc ca o manusa si am vrut sa dau asta mai departe mamicilor.
  • El vorbeste despre nasterea in secolul vitezei, ce se intampla cu medicalizarea excesiva in timpul travaliului, ne vorbeste despre o nastere naturala, fireasca, in conditii optime. Sa asiguram un mediu prietenos, intim, sa ne uitam la nevoile femeii in travaliu, cat mai putina intruziune atunci cand nu este nevoie - fireste ca travaliul si bebelusul sunt monitorizati, dar atunci cand nu este cazul nu facem interventii de rutina - nu punem perfuzii de rutina, nu restrictionam mama la pat, mama nu este bolnava ci este in cel mai fericit moment al vietii ei.
  • Un impact foarte mare l-a avut faptul ca nasterea este cea mai importanta amintire in viata unei femei. Daca nasterea este traumatizanta, ramane aceasta amintire traumatica. Daca ne pregatim din timp, ne informam, participam la cursuri alaturi de partener, este ceva absolut dezirabil.
  • Michel Odent a facut o revolutie privind alaptarea in prima ora de viata. Acest lucru se aplica din ce in ce mai mult si in maternitatile din Romania. In primul rand, punerea bebelusului pe pieptul mamei, bebelusul cauta sanul si se ataseaza. Bebelusul se naste cu un instinct in acest sens iar dr. Odent ne explica de ce este important sa nu separam nou-nascutul de mama, atunci cand acesta este sanatos si totul decurge firesc.
  • Bebelusul traieste emotiile de dupa nastere si cu cat ele sunt mai pozitive cu atat el va fi mai increzator in lumea in care s-a nascut. Singurul reper cunoscut pentru nou-nascut este mama lui - toate nevoile bebelusului sunt implinite pe pieptul mamei: acolo este cald, acolo invata sa respire, aude bataile inimii, gaseste hrana, siguranta.

Aflati din interviu detalii despre cursul de pregatire doula si conferinta lui Michel Odent din 1 octombrie de la Bucuresti, unde acesta va vorbi despre temele sale preferate: nasterea, alaptarea si atasamentul. Evenimentul de la Bucuresti va avea doua componente: seminariile de pregatire doula (persoana specializata care ofera viitoarei mamici sprijin psihologic si fizic, fara a se implica in actul medical), care vor dura 3 zile si 1 zi de conferinta in care dr. Michel Odent se va intalni cu mamicile din Romania si le va vorbi despre cum se poate naste cat mai putin traumatizant, care sunt consecintele tipului de nastere ales pentru mama si copil, cum se explica un anumit comportament al femeii in timpul nasterii, care sunt rezultatele ultimelor cercetari din domeniul sanatatii primare si alte subiecte la fel de captivante. Toate detaliile despre eveniment si posibilitatile de inscriere se regasesc pe site-ul www.michelodent.ro.Echipa MedLife de Ginecologie

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

Popescu Valceanu Horatiu
Popescu Valceanu Horatiu
Medic Primar Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Doctor in Medicina
Popescu Valceanu Horatiu
Popescu Valceanu Horatiu
Medic Primar Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Doctor in Medicina

Diabet Si Nutritie

Adauga un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!

Adresa de email nu va fi publicată.

0 comentarii

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.