Publicat la: 
10/05/2016

VIDEO Piramida inversata in monitorizarea sarcinilor la Medlife

Monitorizarea sarcinilor, inclusiv a sarcinilor la risc, nu e niciodata abordata lejer in cadrul Medlife, ci cuprinde o serie de testari, evaluari si masuri de precautie, menite sa asigure toti pasii necesari pentru sanatatea mamei si fatului. Dr. Caliopia Gavril Parfene, medic primar obstetrica-ginecologie, ne-a explicat, cu prilejul Conferintei Nationale Medlife, ce rol joaca principiul piramidei inversate in monitorizarea sarcinilor si ce ofera in prezent operatorul privat din perspectiva medicinii materno-fetale.

View on YouTube
-Ce servicii ofera Medlife viitoarelor mame?


-In cadrul sistemului Medlife, serviciile oferite viitoarelor mame sunt din ce in ce mai imbunatatite, ajungand ca in momentul de fata sa aplicam principii internationale ghidate de centrul de medicina materno-fetala din Londra. Este aplicat principiul piramidei inversate. Cum la inceputul drumului catre a avea un moment fericit de a naste un copil sanatos, prima parte a sarcinii este extrem de importanta. Si noi incercam sa evaluam in prima parte a sarcinii, si in special in intervalul 11-13 saptamani si sase zile pe langa efectuarea monitorizarii ecografice si determinarea riscului genetic, si identificarea factorilor de risc pentru dezvoltarea anumitor patologii asociate sarcinii.

-In ce masura sunt disponibile teste noninvazive pentru diagnosticul prenatal?


-In cadrul centrului de medicina materno-fetala, ne-am adaptat conditiilor actuale in sensul ca evaluarea invaziva a diagnosticului prenatal, a identificariii unor anomalii cromozomiale, a fost inlocuita de aparitia testului noninvaziv de investigare a prezentei anomaliilor cromozomiale, care consta intr-o simpla analiza de sange pe care viitoarea mama o efectueaza. Si astfel noi putem evalua riscul pe care fatul in perioada primului trimestru o evaluare de debut de sarcina- il are din punct de vedere genetic.

Redactia MedLive

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Ecografie 4D Expert, Ginecologie, Obstetrica Ginecologie

Medic Specialist
Medic Specialist
Mitroi Dana Brindusa,Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 74