Publicat la: 
29/04/2016

VIDEO Premiere în anestezie și terapie intensivă la MedLife

La MedLife se face inca de acum trei ani awake anesthesia pentru anumite tipuri de tumori cerebrale. Este unul dintre motivele de mandrie ale anestezistilor care lucreaza pentru operatorul privat, dupa cum ne-a explicat dr. Rely Manolescu, medic primar ATI, cu prilejul celei de-a doua editii a Conferintei Nationale MedLife, organizata in aprilie la Bucuresti.

-Ce aduce nou aceasta conferinta pentru profesionistii Medlife care participa?

-Nou aduce in primul rand, pe linie medicala, noi specialitati care s-au dezvoltat in ultimul an in Medlife. Vorbim de neurochirurgie, vorbim de abordarea endovasculara a anumitor patologii neurochirurgicale, de centrul de epilepsie, cu chirurgia, diagnosticul si tratamentul epilepsiei. De asemenea, nou aduce o sesiune de prezentari de caz abordate si rezolvate in sistemul Medlife, cazuri complexe, cazuri comparabile cu cazuri din sistemul de stat. Discutam de tumori endocrine, patologii oncologice complexe, abordari complexe multidisciplinare a acestor cazuri. De asemenea, pot spune ca este, in opinia mea, cea mai mare conferinta in domeniul medical organizata in sistemul privat. Am avut peste 500 de participanti, participanti din afara, conferentiari din domeniul neurochirurgiei si chirurgiei oncologice din Europa, din tara si, bineinteles, colegii nostri din sistemul Medlife.

-Cum s-a dezvoltat anestezia si terapia intensiva in cadrul Medlife in ultimii ani?

-In momentul de fata, compartimentul nostru de anestezie si terapie intensiva din cadrul Medlife are in jur de 25 de medici anestezisti in toata tara. La nivelul centrului Bucuresti, sunt 17 anestezisti cu supraspecializari in domenii diferite. As remarca in primul rand dezvoltarea anesteziei in neurochirurgie si neuroradiologie, dezvoltarea anesteziei cu pacientul treaz, awake anesthesia -un tip de anestezie pe care o practicam de trei ani in cazul unor anumite tumori cerebrale si in curand se va dezvolta si in rezolvarea chirurgicala a cazurilor de epilepsie, in colaborare cu colegii anestezisti de la centrul de neurochirurgie din Lausanne (Elvetia). De asemenea, s-a dezvoltat foarte multe anestezia locoregionala ecoghidata in ortopedie si traumatologie si, nu in ultimul rand, anestezia cu monitorizare invaziva, care presupune monitorizare neurologica, hemodinamica invaziva in cazurile severe din chirurgia major abdominala si in oncochirurgie.

-Ce premiere au fost inregistrate in ultimul an la Medlife, din perspectiva anesteziei si terapiei intensive?

-La capitolul premiere, as mentiona faptul ca, in ultimii doi ani, se practica frecvent awake anesthesia. De asemenea, in ultimul an abordam anestezia in ortopedie in special cu blocuri de nervi periferici, sub ecoghidare. Din punctul de vedere al anesteziei in oncochirurgiei, practicam tehnici care nu sunt noi, dar nu sunt nici frecvent utilizate, cum ar fi anestezia total-inhalatorie pentru pacientii plurialergici. Deci deja avem vestea, ca putem da anestezie la pacientii plurialergici. Am lucrat si pe partea de anestezie la nastere: asiguram atat anestezia epidurala, cat si analgezia cu etonox, care ajuta femeia gravida sa nasca natural, asigurand atat analgezie, cat si o usoara sedare. Si nu in ultimul rand, mentionez anestezia in afara blocului operator, in angiografie, atat in angiografia la cateterismul cardiac si coronarografii, cat si anestezia la abordarea endovasculara a patologiei vasculare cerebrale.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Anestezie

Cradigati Carmen-Alina,Medic Primar
Medic Primar
Medic Specialist
Arion Ghenadie,Medic specialist
Medic specialist
Medic specialist
  •  
  • 1 of 18