Publicat la: 
7/05/2012

vitMATINA E. coli: Cum iti dai seama daca alimentele sunt contaminate?

Nu poti sa iti dai seama daca un aliment este contaminat cu E. coli dupa felul in care arata, miros sau gust. Desi cele mai multe tipuri de bacterii Escherichia coli (E. Coli) sunt inofensive, anumite tulpini, cum ar fi E. coli O157: H7, pot provoca boli grave.

Cateva sfaturi care va pot proteja de E. coli :

  • Clatiti si spalati bine produsele din carne.
  • Spalati-va mainile, ustensile de bucatarie si suprafetele de lucru din bucatarie cu apa calda si sapun inainte si dupa prepararea sau consumul de alimente.
  • Pastrati carnea cruda separat de alte alimente care nu necesita preparare.
  • Gatiti mancarea bine. Fripturile de vita, carnea de porc, de miel si de manzat, cotletele ar trebui sa fie gatite la o temperatura interna minima de 63 grade Celsius. Carnea trebuie sa fie fierta la cel putin 71 grade Celsius. Pasarile de curte trebuie sa fie gatite la 74 grade Celsius.
  • Bagati la frigider sau congelati alimentele perisabile.
  • Evita sucurile si produsele lactate nepasteurizate.
  • Nu bea apa netratata din lacuri sau cursuri de apa.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Specialitate: 
Comentarii

"Carnea trebuie sa fie fierta la cel puţin 71 grade Celsius".

Sa ne spuneti si cum, ca la mine apa fierbe tot timpul la 100 de grade celsius.

Pai nici nu stiu daca e corect spus ca fierbe la cel putin 71 de grade C. Apa fierbe la 100 de grade. Din punct de vedere fizic apa are punctuld e fierbere la 100 ggrade.

Concluzia mea: Nu se poate fierbe nici o carne daca aapa nu ajunge la 100 de grade minim. Si ea tot creste in temperatura cand fierbi o oala cu supa.

Daca esti pe Everest fierbe la 69 de grade. Vezi cum se gandesc autorii articolului la noi alpinistii de performanta care n-avem oala sub presiune?

bestial, nici nu stiam ca exista asa ceva. S-o vad acum pe nevasta-mea ce scutza mai gaseste cand arde mancare. O joc in picioare...

Pagini

Echipa medicala MedLife - Boli infectioase, Ecografie pediatrica

Medic Primar
Medic Primar
Medic Specialist
Popa Ciprian

Articole similare

Un nou studiu ofera dovezi pentru ceea ce multi oameni care au dureri de cap banuiesc - mai mult stres cotidian duce la mai multe dureri de cap. Au fost chestionate 5159 de persoane cu varsta cuprinsa intre 21 71 de ani cu privire la nivelul lor de stres si durerile de cap de patru ori pe an, timp de doi ani. Participantii au precizat cate...
Conferinta Nationala Alzheimer 2011 / Foto: HotNews.ro Pe pacientii diagnosticati cu Alzheimer in Romania nu ii ajuta nimeni. Urmeaza doar sa fie primiti in camine sau in spitale abia in momentul in care ajung intr-o faza terminala a bolii", sustine presedintele Societatii Romane Alzheimer, conf. Dr. Catalina Tudose. Reformarea serviciilor de...
Barbatii care iau suplimente de vitamina C in mod regulat au un risc mai mare de a dezvolta pietre la rinichi, conform unui studiu realizat la Karolinska Institutet din Suedia. Cercetarea a aratat totusi ca nu exista un risc crescut legat de multivitamine, care contin concentratii mai mici de vitamina C. Cercetarea se bazeaza pe datele obintute...
O cercetatoare de la Universitatea de Stat din Oregon a analizat dovezile privind eficienta suplimentelor pentru slabit si are vesti proaste pentru cei care incearca sa gaseasca o pastila magica care sa duca la pierderea in greutate - o astfel de pastila nu exista. Melinda Manore analizat o industrie de 2,4 miliarde de dolari in Statele Unite...
Atunci cand se discuta despre cele mai sanatoase alimente, fructele si legumele sunt de cele mai multe ori in capul listei datorita vitaminelor, mineralelor si a capacitatii lor antioxidante. Ierburile proaspete sunt destul de des uitate, dar acestea pot fi la fel de importante pentru o dieta sanatoasa, precum fructele si legumele, oferind o gama...