Publicat la: 
7/05/2012

vitMATINA E. coli: Cum iti dai seama daca alimentele sunt contaminate?

Nu poti sa iti dai seama daca un aliment este contaminat cu E. coli dupa felul in care arata, miros sau gust. Desi cele mai multe tipuri de bacterii Escherichia coli (E. Coli) sunt inofensive, anumite tulpini, cum ar fi E. coli O157: H7, pot provoca boli grave.

Cateva sfaturi care va pot proteja de E. coli :

  • Clatiti si spalati bine produsele din carne.
  • Spalati-va mainile, ustensile de bucatarie si suprafetele de lucru din bucatarie cu apa calda si sapun inainte si dupa prepararea sau consumul de alimente.
  • Pastrati carnea cruda separat de alte alimente care nu necesita preparare.
  • Gatiti mancarea bine. Fripturile de vita, carnea de porc, de miel si de manzat, cotletele ar trebui sa fie gatite la o temperatura interna minima de 63 grade Celsius. Carnea trebuie sa fie fierta la cel putin 71 grade Celsius. Pasarile de curte trebuie sa fie gatite la 74 grade Celsius.
  • Bagati la frigider sau congelati alimentele perisabile.
  • Evita sucurile si produsele lactate nepasteurizate.
  • Nu bea apa netratata din lacuri sau cursuri de apa.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Specialitate: 
Comentarii

"Carnea trebuie sa fie fierta la cel puţin 71 grade Celsius".

Sa ne spuneti si cum, ca la mine apa fierbe tot timpul la 100 de grade celsius.

Pai nici nu stiu daca e corect spus ca fierbe la cel putin 71 de grade C. Apa fierbe la 100 de grade. Din punct de vedere fizic apa are punctuld e fierbere la 100 ggrade.

Concluzia mea: Nu se poate fierbe nici o carne daca aapa nu ajunge la 100 de grade minim. Si ea tot creste in temperatura cand fierbi o oala cu supa.

Daca esti pe Everest fierbe la 69 de grade. Vezi cum se gandesc autorii articolului la noi alpinistii de performanta care n-avem oala sub presiune?

bestial, nici nu stiam ca exista asa ceva. S-o vad acum pe nevasta-mea ce scutza mai gaseste cand arde mancare. O joc in picioare...

Pagini

Echipa medicala MedLife - Boli infectioase

Serban Rodica,Medic Primar Epidemiolog, Medic Specialist Boli in
Medic Primar...
Medic Primar
Medic Specialist

Articole similare

Nimeni nu mai pare sa conteste faptul ca medicina are nevoie de strategii de marketing, la fel de mult ca orice alt domeniu in care exista interactiune intre profesionisti si solicitanti de servicii. Mercantilul este strans legat de toate compartimentele vietii medicale, ceea ce uneori e rau, alteori e bine, si de fiecare data inevitabil. E rau...
Mentalitati gresite: "Nu se poate face nimic!" / Foto: Vimeo In lume exista 24,3 milioane de persoane cu dementa. Anual sunt diagnosticate 4,6 milioane de cazuri noi, un caz la fiecare 7 secunde. In 2020 se estimeaza o crestere a numarului de persoane cu dementa la 42,3 milioane, iar in 2040 la 81,1 milioane. In Romania exista aproximativ 200....
Campanie impotriva tulburarilor de alimentare / Foto: Captura abkontakt.se Sunt principala cauza de deces din randul afectiunilor psihiatrice, lovind cu precadere adolescentii, desi adultii si copiii nu sunt nici ei crutati. Tulburarile de alimentatie sunt dificil de tratat dar si mai dificil de identificat deoarece persoanele afectate nu...
Medicii transfera celulele stem hematopoietice in punga sterila / Foto: Spitalul Fundeni In urma cu doua luni, la Departamentul de Transplant Medular al Institutului Clinic Fundeni s-a desfasurat cu succes un transplant medular pentru un copil cu beta-thalassemie majora, primul de acest fel la noi in tara. Beneficiarul transplantului este o...
Dr. Nicolae Marcu / Foto: MedLive.ro "Medicina, desi detinatoare a unui arsenal informatic si interventional, nu stie inca drumul spre sanatatea deplina sau spre nemurire. De aceea, este uzual ca un medic sa ceara o a doua opinie. Curajul de a cere a doua opinie nu-l au insa decat medicii buni." Dr. Nicolae Marcu, psihiatru, a discutat deschis...