Publicat la: 
27/01/2012

vitMATINA Iarna, firul de par se rupe mai usor. Cum il putem proteja?

Firul de par este mai sensibil in perioada iernii / Foto: PhotoXpress

Sensibil si supus actiunii unor factori externi, firul de par este adesea deshidratat din cauza frigului si a umezelii din perioada lunilor de iarna. Cu putina atentie din partea noastra, poate deveni mai rezistent.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Alimentatia contribuie si ea la subtierea si ruperea firului de par. Ce e de facut?

  • Mancati produse bogate in vitamine si minerale.
  • Evitati caciulile sau palariile sintetice. Acestea favorizeaza transpiratia si ingrasarea prin excesul de sebum. Firul de par devine uscat la varfuri si gras la radacina.
  • Atunci cand va acoperiti capul, lasati aerul sa circule (nu va strangeti baticul sau nu utilizati o caciula stramta).
  • Incercati sa folositi un sampon hidratant.
  • Aplicati un balsam de fiecare data cand va spalati parul.
  • Nu iesiti in frig cu parul umed, dar nici cu parul descoperit.
  • Daca parul este foarte uscat, aplicati o masca.
  • Nu va tundeti foarte des in aceasta perioada.
  • Nu va spalati pe cap cu apa fierbinte.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Specialitate: 
Comentarii

Multumim pentru sfaturi, foarte utile! Sincer nu stiam atat de multe despre sensibilitatea firului de par.

Pagini

Echipa medicala MedLife - Dermatovenerologie

Medic Specialist
Medic Specialist
Enachescu Catalin,Medic primar
Medic primar
Pavel Jenica,Medic Primar
Medic Primar
  •  
  • 1 of 18

Articole similare

Fierul este esential pentru cresterea si dezvoltarea copilului si ajuta la transportul oxigenului de la plamani la restul corpului. Daca dieta copilului este lipsita de fier, acesta poate dezvolta o afectiune numita deficienta de fier care afecteaza capacitatea copilului de a functiona. Cu toate acestea, cele mai multe simptome ale deficientei...
Beneficiile cartofilor pentru sanatate/ Foto: MorgueFile.com In ciuda popularitatii raspandite a cartofului in zilele noastre, pe vreumuri acesta era considerat necomestibil si chiar otravitor. Se spune adesea ca pentru a obtine o cantitate adecvata de vitamine si minerale, dieta trebuie sa contina o varietate cat mai mare de fructe si legume...
O echipa internationala condusa de Sarah Butcher la Institutul de Biotehnologie, Universitatea din Helsinki, Finlanda, care a inclus si cercetatori de la University of Pittsburgh, USA, a descoperit o structura proteica veche intr-un virus, care este legata din punct de vedere evolutionist de virusul ce cauzeaza herpes uman. Aceasta structura a...
Un nou studiu ofera dovezi pentru ceea ce multi oameni care au dureri de cap banuiesc - mai mult stres cotidian duce la mai multe dureri de cap. Au fost chestionate 5159 de persoane cu varsta cuprinsa intre 21 71 de ani cu privire la nivelul lor de stres si durerile de cap de patru ori pe an, timp de doi ani. Participantii au precizat cate...
"Burta de bere" este un mit, nefiind constate cresteri semnificative sau observandu-se chiar scaderi ale indicelui de masa corporala, circumferintei abdominale si raportului talie/sold odata cu cresterea consumului de bere, arata un studiu al Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, citat de Mediafax. Centrul de Studii despre...