Publicat la: 
29/09/2011

vitMATINA Un lucru pe care vinul nu il poate face

Vinul, mai putin benefic decat se credea / Foto: Photoxpress.com

Vinul rosu, consumat in cantitati moderate, si sanatatea inimii au fost multa vreme interconectate. Numeroase studii confirmau ideea ca un pahar sau doua de vin rosu pe zi scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Beneficiile asupra inimii se datoreaza antioxidantilor numiti polifenoli. Cercetatorii au, mai nou, pareri impartile legat de cat de benefici ar putea fi polifenolii pentru inima.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

Cercetatorii olandezi au descoperit recent ca polifenolii nu contribuie la sanatatea inimii prin scaderea tensiunii arteriale. Noile studiile nu infirma faptul ca vinul nu ar putea fi, in continuare, sanatos pentru inima, numai ca vinul nu are capacitatea de a reduce tensiunea arteriala, scrie WebMD.

Alte studii efectuate pe subiecti umani demonstreaza ca polifenolii din vin ajuta la imbunatatirea sanatatii celulelor din vasele de sange si a inimii. Exista, in schimb, posibilitatea ca polifenolii din vin sa nu imbunatateasca tensiunea decat in cazul in care pacientul este afectat de mai multe problem ale vaselor de sange.

Analizand intreaga situatie, unii cercetatori spun ca polifenolii ar putea juca doar un rol subsidiar in reducerea riscului de a dezvolta boli coronariene, fiind mai putin important decat alcoolul in sine.

Ceea ce se stie, spun cercetatorii, este ca un consum exagerat de alcool creste tensiunea arteriala, in timp ce studiile despre consumul moderat de alcool prezinta rezultate mixte. Majoritatea nu au niciun efect, desi unele arata o usoara scadere a tensiunii.

Autor: Redactia MedLive.ro

In fiecare dimineata vitMATINA iti aduce sfaturi clare si concise care te ajuta sa traiesti sanatos.

Comentarii

Concluzia, nu consumati vin, mai bine bagati banii in buzunarele multinationalelor pharma!

Pagini

Echipa medicala MedLife - Cardiologie

Medic Primar...
Medic Specialist
Marinescu Cristina,Medic Specialist
Medic Specialist
Mihai Bogdan,Medic Primar
Medic Primar
  •  
  • 1 of 31

Articole similare

Micile erori pe care le facem au o explicatie stiintifica / Foto: Photoxpress.com Nu sunt momente de senilitate. Faptul ca uneori "ne pierdem capul" si uitam unde am pus cheile sau nu ne amintim unde aveam fixata o anumita intalnire, are o explicatie stiintifica. Cercetatorii au descoperit ca, in pofida opiniei generale conform careia creierul...
Consumul mai multor tipuri de grasimi "bune" si scaderea aportului de grasimi saturatate nu reduc, in mod necesar, riscul de a dezvolta boli de inima, potrivit unui nou studiu. Cercetatorii nu au gasit o legatura puternica care sa arate ca persoanele care consuma o cantitate mare de grasimi bune (polinesaturate), gasite in uleiurile vegetale, si...
Ce analize ar trebui sa facem inainte de a ne apuca de practicarea unui sport? De ce este necesara o evaluare cardiaca? Ce probleme ale inimii pot intervenii in timpul activitatii sportive? Dr. Mirela Petre, medic specialist cardiologie, a discutat online cu cititorii MedLive.ro. Vezi in articol un interviu video cu medicul. Dr. Mirela Petre...
Hipertensiunea intraoculara degenereaza in glaucom/Foto:Photoxpress.com Hipertensiunea intraoculara se descopera, de cele mai multe ori, intamplator, fiind o afectiune lipsita de simptome. Desi descoperirea ei tine mai degraba de intamplare, nu inseamna ca aceasta afectiune nu poata da nastere unor complicatii grave. Aproximativ 20% dintre...
Tulburari de alimentatie Tulburarea de alimentatie este o boala care determina oamenii sa manance in exces, sa se infometeze sau sa adopte o atitudine nesanatoasa fata de mancare si de greutatea corporala. Aceste tulburari-mancatul in exces, anorexia si bulimia- nu sunt pur si simplu obiceiuri proaste. Ele interfereaza cu viata noastra de zi cu...