Alimentatia sanatoasa contribuie la prevenirea malnutritiei si a unei serii de boli. Cu toate acestea, cresterea productiei de alimente prelucrate, urbanizarea rapida si schimbarea stilului de viata...
Oamenii de stiinta de la Spitalul Sf. Mihail, din Toronto, au descoperit, printr-un nou studiu, ca proteinele din soia au capacitatea de a scadea colesterolul cu o cantitate mica, dar semnificativa....
Oamenii de stiinta de la Universitatea Pennsylvania au descoperit, printr-un nou studiu, ca atunci cand ranile, cum ar fi ulceratiile diabetice la nivelul piciorului, nu se vindeca, sau devin din ce...
Copiii ai caror mame au avut diabet gestational (in timpul sarcinii) au un risc ridicat de diabet de tip 1, potrivit unui studiu condus de oamenii de stiinta de la Universitatea McGill. Detectarea...
Cercetatorii au descoperit, printr-un nou studiu, ca compozitia laptelui matern difera intre mamele cu o greutate normala si mamele supraponderale si ca variatiile metabolitilor, gasiti in laptele...
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Finlanda de Est au descoperit, printr-un nou studiu, ca o dieta bogata in proteine animale si in carne, in mod special, nu este buna pentru sanatate,...
Oamenii de stiinta au descoperit, printr-un nou studiu, ca adultii care consuma oua, dar si alte alimente care influenteaza colesterolul, au un risc mult mai ridicat de boli cardiovasculare, dar si...
Oamenii de stiinta de la Universitatea Rockfeller au identificat un mecanism genetic care poate juca un rol in cel putin 10% dintre cazurile de obezitate. Constatarile, care ar putea ajuta la...
Dieta mediteraneana este recunoscuta pentru beneficiile aduse sanatatii in general, dar mai ales pentru oamenii care au un risc ridicat de boli cardiovasculare. De asemenea, este mai buna decat o...
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au...

Pagini