Oamenii de stiinta au descoperit, printr-un nou studiu, ca femeile care iau antidepresive in timpul sarcinii au un risc mare de a dezvolta diabet in timpul celor noua luni. Cel mai ridicat risc s-a...
O singura molecula derivata din colesterol, numita 27 – hidroxicolesterol (27HC), pandeste in fluxul sanguin si creste grasimea corporala chiar si atunci cand oamenii nu au o dieta nesanatoasa,...
Oamenii de stiinta de la Universitatea Gothenburg au condus un nou studiu, prin care au analizat asocierea dintre nivelurile de glucoza din sange si riscurile privind afectarea organelor in cazul...
Pana in momentul actual, cauzele aparitiei inflamatiei in obezitate si in diabetul zaharat de tip 2 au fost slab intelese, astfel ca a existat o piedica constanta in dezvoltarea unor tratamente...
Pacientii diagnosticati cu diabet zaharat de tip 2 isi imbunatatesc capacitatea de a-si regla nivelul de zahar din sange daca mananca alimente cu continut redus de carbohidrati si cu o pondere...
Consumul cat mai multor fructe si legume poate reduce riscul aparitiei diabetului cu aproape un sfert. Acestea sunt concluziile oamenilor de stiinta, dupa ce au analizat rezultatele a noua studii,...
Oamenii de stiinta de la Universitatea Clemson au publicat un nou studiu, prin intermediul caruia au descoperit o conexiune intre o enzima asociata cu detoxifierea si obezitatea si boala ficatului...
Nivelurile scazute de vitamina K sunt asociate cu un risc crescut de limitare a mobilitatii si cu invaliditatea in cazul varstincilor. Aceasta vitamina reprezinta un nou factor care trebuie luat in...
Ceea ce mancam ar putea modifica riscul de a dezvolta diabet de tip 2? O noua serie de studii examineaza modul in care consumul anumitor alimente, vitamine si chiar ordinea in care le mancam pot...
Alimentatia sanatoasa contribuie la prevenirea malnutritiei si a unei serii de boli. Cu toate acestea, cresterea productiei de alimente prelucrate, urbanizarea rapida si schimbarea stilului de viata...

Pagini