Publicat la: 
27/04/2015

Beneficiile consumului de nuci

Nucile, sursa de omega-3/ Foto: MorgueFile.com

Nucile sunt o sursa esentiala de nutrimente folositoare pentru sanatatea organismului, avand multiple beneficii, de la asigurarea nivelului optim de bacterii prietenoase in intestin la mentinerea frumusetii pielii. Un studiu recent a dezvaluit faptul ca arahidele asigura un nivel optim de bacterii prietenoase in sistemul digestiv si pot preveni intoxicatiile alimentare, noteaza Mediafax. Care sunt beneficiile nucilor?

Nucile de Brazilia

O sursa foarte buna de seleniu care poate fi asigurata zilnic - doua nuci din acest soi asigura 100% din necesarul zilnic de seleniu, adica 75 de micrograme. Seleniu este necesar in producerea de anticorpi, importanti in sistemul imunitar, si in productia de tiroxina, necesara in reglarea metabolismului. De asemenea, contribuie la scaderea riscului de cancer al vezicii urinare si prostatei.

Migdalele

Este nevoie de doar 10 migdale pentru a asigura necesarul zilnic de calciu (700 de miligrame), important pentru sanatatea oaselor. Acestea sunt bogate si in vitamina E, care contribuie la mentinerea sanatatii pielii. De asemenea, sunt bogate in fibre, iar coaja lor are proprietati antiinflamatorii, fiind bogata in antioxidanti.

Nuci caju

Sunt o buna sursa de fier, 30 de grame de nuci asigurand 2 miligrame din acest mineral (o femeie are nevoie zilnic de 14,8 miligrame, iar un barbat, 8,7 miligrame). Totusi, fierul din aceste nuci nu este absorbit de organism la fel ca fierul din carne, spun specialistii. Din acest motiv, trebuie sa se consume alaturi de surse de vitamina C - kiwi, salate cu ardei gras si rosii, suc de portocale.

Nuci

Sunt bogate in fibre si proteine, mentinand senzatia de satietate, in acizi grasi omega 3 si antioxidanti, reduc riscul de maladii oculare, precum degenerarea maculara provocata de imbatranire, si declin cognitiv, dar si de maladii cardiace.

Arahide

Sunt bogate in fibre, proteine, avand un indice glicemic scazut, astfel incat pot stabiliza nivelul de zahar din organism. Specialistii spun ca se supraestimeaza nivelul de calorii din nuci (o mana contine 180 de calorii), pentru ca acestea nu sunt absorbite usor in organism, livrand doar doua treimi din energia potentiala.

A.C.

Taguri Medlife: 
Specialitate: 

Articole similare

Cat de permanenta este epilarea permanenta / Foto: Photoxpress Saloanele folosesc cu destula usurinta termenul "epilare definitiva", desi termenul corect este cel de "epilare permanenta". Intrebarea care se ridica insa este "ce ar trebui sa intelegem prin permanent?". Tehnologii de indepartare a parului cum ar fi cele cu laser ofera o reducere...
Intre 10-20% din populatia adulta se confrunta cu problema varicelor si in jur de 50% din femeile pana în 50 de ani au venectazii sau vase sparte. Cum putem preveni aceasta problema? Care sunt cele mai comune cauze de aparitie? Ce riscuri presupune? Cum se trateaza corect? Dr. Rafael Halpern, medic primar chirurgie cardiovasculara, a discutat...
Aspirina reduce riscul aparitiei cancerului/ Foto: captura Youtube O aspirina pe zi ar putea reduce semnificativ riscul aparitiei cancerului, potrivit celui mai amplu studiu referitor la capacitatea medicamentului de a stopa boala. Astfel, mai mult de 130.000 de decese ar putea fi evitate pe o perioada de 20 de ani, in cazul in care persoanele...
Copilul dumneavoastra a refuzat sa manance altceva decat lapte sau fructe in ultimele doua zile? Copilul se joaca, mai degraba decat sa manance? Alimentatia copiilor este un subiect delicat pentru multi parinti care isi fac griji in legatura cu ce mananca si cat mananca copiii lor. Pana cand preferintele alimentare ale copilului dumneavoastra se...
Dr. Ruxandra Posoiu in studioul Hotnews Vara este anotimpul in care se inregistreaza cele mai mult cazuri de toxiinfectii alimentare si enterocolite, in special a celor de asa numita "diaree a calatorilor", a explicat dr. Ruxandra Posoiu, medic specialist gastroenterolog. Ce trebuie sa facem in cazul in care suferim de o astfel de afectiune,...