Publicat la: 
13/02/2014

Beneficiile consumului de usturoi

Usturoiul a fost folosit ca medicament de mai mult de 4000 de ani. Recent, oamenii de stiinta au descoperit ca acesta ne poate mentine sanatosi si mai mult de 3800 de articole stiintifice au fost publicate cu privire la usturoi din 1945. Suplimentele sunt o alternativa simpla, daca nu suportati mirosul. Un tip special de supliment - extract de usturoi Aged - a fost studiat mai mult decat oricare altul si este fabricat din usturoi cultivat ecologic si nu are miros.

Sanatatea inimii - studiile au aratat ca extractul de usturoi Aged scade tensiunea arteriala, colesterolul si trigliceridele. Dar cel mai mare beneficiu este legat de reducerea placii arteriale (calcifiere a arterelor), despre care multi medici spun ca poate fi un predictor de incredere pentru bolile de inima.

Dr. Matthew Budoff, cardiolog la UCLA School of Medicine a sutdiat efectele extractului de usturoi Aged asupra sanatatii inimii: "Calcifierea arterelor unei persoane cu un nivel crescut al colesterolului poate creste cu 40 la suta intr-un an. Cu toate acestea, atunci cand pacientii au primit 1200 mg de extract de usturoi pe zi, calcifierea a scazut cu 66 la suta intr-un an."

Nu au existat interactiuni adverse intre statine si suplimentul de usturoi. Cu toate acestea, statinele luate singure, fara suplimentul de usturoi, nu au oprit calcifierea.

Raceala si gripa: comparativ cu oamenii care au luat placebo, cei care au consumat 2500 mg de extract de usturoi Aged zilnic pentru 90 de zile au avut 61 la suta mai putine zile in care au suferit de raceala sau gripa, conform unui studiu realizat la Universitatea din Florida. Testele au aratat ca suplimentul a amplificat rezistenta si celulele sistemului imunitar au lucrat mai eficient.

Prevenirea bolii Alzheimer: Cercetatorii de la mai multe universitati de top au ajuns la concluzia ca extractul de usturoi contracareaza dezvoltarea bolii Alzheimer prin imbunatatirea circulatiei si reducerea inflamatiei.

Cancerul colorectal: studiile pe animale si oameni arata ca consumul de usturoi sau extractul de usturoi reduce riscul de cancer de colon si rectal si poate ajuta la reducerea dezvoltarii cancerului de colon.

Diabet: nivelul crescut de zahar din sange, cu sau fara diabet zaharat, produce substante nocive cunoscute ca produse finite glicozilare avansate, o combinatie de molecule de proteine si zahar, care dauneaza vaselor de sange si duce la complicatii la persoanele cu diabet. Extractul de usturoi inhiba formarea acestor substante.

Doza recomandata de usturoi este de 1,200 mg pe zi.

Studiile clinice au aratat ca suplimentele de usturoi Aged imbunatatesc markeri cruciali pentru o sanatate buna. Mai jos sunt cateva dintre beneficiile gasite de cercetatori in ultimii ani.

aderarea trombocitelor la peretii vaselor de sange imbunatatire cu 34-58 procente
agregare trombocitara - imbunatatire cu 10-25 procente
colesterol LDL - imbunatatire cu 5-12 procente
colesterol total - imbunatatire cu 6-31 procente
trigliceride - imbunatatire cu 10-19 procente
tensiune arteriala - imbunatatire cu 6-8 procente

Taguri Medlife: 

Alte articoleVezi toate articolele

Usturoiul si sanatatea / Foto: Photoxpress.com Usturoiul nu este cunoscut doar pentru mirosul neplacut ci si pentru calitatile medicinale. Valoarea pe care planta o are in bucatarie, de a da...
Usturoiul a fost folosit ca medicament de mai mult de 4000 de ani. Recent, oamenii de stiinta au descoperit ca acesta ne poate mentine sanatosi si mai mult de 3800 de articole stiintifice au fost...