Publicat la: 
6/03/2013

Oameni de stiinta din Israel si China au dezvoltat un test al respiratiei, care poate, simplu si rapid, sa diagnosticheze cancerul de stomac. Potrivit studiului, testul a fost corect in 90% cazuri la a deosebi cancerul de stomac de alte  afectiuni la 130 de pacienti care s-au plans de probleme.

De asemenea, testul poate face diferenta intre stadiul incipient si stadiul avansat al cancerului.

British Journal of Cancer scrie ca testul ar putea revolutiona si eficientiza felul in care cancerul este diagnosticat.

In prezent, acest tip de cancer este diagnosticat cu ajutorul unei biopsii a membranei stomacale, folosit o sonda si o camera flexibila introdusa prin gura pacientului.

Acest test cauta profiluri chimicale in aerul expirat, care apar doar la cei cu cancer de stomac. Se pare ca acest cancer emite un anumit miros de compusi organici, ce poate fi detectat cu kit medical special.

In plus, dupa ce cercetatorii germani au descoperit ca si cainii pot detecta tumori - cainii dresati in acest scop au reusit sa descopere cancerul de plamani in mod corect la 71% din pacienti,  si aceasta optiune va putea fi luata in considerare.

Sursa: BBC

Alte articoleVezi toate articolele

Oameni de stiinta din Israel si China au dezvoltat un test al respiratiei, care poate, simplu si rapid, sa diagnosticheze cancerul de stomac. Potrivit studiului, testul a fost corect in 90% cazuri la...
Imagineaza-ti cum ar fi daca inainte de a merge la spital poti vedea cum se realizeaza operatia, cat va dura si ce se intampla in corpul tau in timpul interventiei. Poate esti curios sa vezi cum e...