Publicat la: 
6/03/2013

Oameni de stiinta din Israel si China au dezvoltat un test al respiratiei, care poate, simplu si rapid, sa diagnosticheze cancerul de stomac. Potrivit studiului, testul a fost corect in 90% cazuri la a deosebi cancerul de stomac de alte  afectiuni la 130 de pacienti care s-au plans de probleme.

De asemenea, testul poate face diferenta intre stadiul incipient si stadiul avansat al cancerului.

British Journal of Cancer scrie ca testul ar putea revolutiona si eficientiza felul in care cancerul este diagnosticat.

In prezent, acest tip de cancer este diagnosticat cu ajutorul unei biopsii a membranei stomacale, folosit o sonda si o camera flexibila introdusa prin gura pacientului.

Acest test cauta profiluri chimicale in aerul expirat, care apar doar la cei cu cancer de stomac. Se pare ca acest cancer emite un anumit miros de compusi organici, ce poate fi detectat cu kit medical special.

In plus, dupa ce cercetatorii germani au descoperit ca si cainii pot detecta tumori - cainii dresati in acest scop au reusit sa descopere cancerul de plamani in mod corect la 71% din pacienti,  si aceasta optiune va putea fi luata in considerare.

Sursa: BBC

Categorie Medlife: 

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Odata cu inceperea gradinitelor si a scolii, Societatea Romana de Pediatrie trage un semnal de alarma cu privire la cresterea incidentei bolilor infectioase, extrem de contagioase si raspandite la...
Hyperclinica MedLife Grivita va intampina, in prag de Sarbatori, cu un pret mai mic pentru pachetul de albire dentara. Pana pe 31 decembrie, serviciile din pachet pot fi achizitionate cu numai...