Publicat la: 
24/03/2016
Care sunt beneficiile consumului de banane coapte?

Banane cu pete negre/ Foto: captura YouTube

Persoanele care prefera o bautura naturala la micul dejun sau cele care inlocuiesc sanvisul de la masa de pranz cu un fruct sanatos, stiu care sunt beneficiile bananelor pentru sanatatea organismului. Cu toate astea, desi bananele sunt pe lista noastra de cumparaturi, ni se intampla sa evitam sa cumparam bananele care sunt prea coapte si au pete negre. Un studiu efectuat recent de cercetatorii japonezi ne aduce la cunostinta care sunt beneficiile consumului de banane coapte. Iata care sunt acestea.

- ofera protectie organismului in lupta impotriva celulelor canceroase: nananele cu pete negre contin un compus intitulat pe scurt TNF (Tumor Necrosis Factor - factor de necroza tumorala)care distruge celulele canceroase.
- bananele coapte lupta cu aciditatea gastrica, ajutand astfel la procesul de digestie si calmand arsurile de stomac pe care le avem dupa ce consumam alimente cu un nivel crescut de aciditate.
- pentru mentinerea unei tensiuni arteriale in limite normale, consumul de banane coapte ne furnizeaza doza de potasiu necesara organismului.
- bananele contin triptofan, un aminoacid esential pentru reglarea nivelului de serotonina, care ne ajuta in lupta cu depresia.
- se stie ca bananele sunt recomandate pentru persoanele care sufera de constipatie. In plus, bananele coapte sunt remediul natural al afectiunilor digestive datorita continutului mare de fibre.
- datorita valorii calorice ridicate, bananele coapte sunt o sursa bogata de energie.
- de asemenea, datorita faptului ca sunt o sursa alimentara bogata in fier, bananele coapte ajuta la oxigenarea celulelor, reducand astfel declansarea anemiei.
- potasiul din bananele coapte ne poate ajuta chiar si in zilele in care avem crampe menstruale. Sunt astfel remediul natural pentru calmarea crampelor, dar si o sursa bogata de vitamina B6, care ajuta la reducerea senzatiei de balonare si de retentie a apei in organism.

Sursa: LifeHack

G.T.