Publicat la: 
8/04/2014

Care sunt beneficiile consumului de scortisoara

Scortisoara este un condiment care vine din ramuri de copac salbatic, originare din Caraibe, America de Sud si Asia de Sud-Est. Exista doua tipuri de scortisoara: Cinnamomum verum, frecvent utilizata in lumea occidentala si cinnamomum aromaticum, care provine din sudul Chinei. Scortisoara are multiple beneficii pentru sanatate, dar exista anumite riscuri si masuri de precautie asociate cu aceasta. Beneficiile posibile pentru sanatate includ scaderea nivelului de zahar din sange la diabetici, oprirea avansului sclerozei multiple si reducerea efectelor negative ale meselor bogate in grasimi.

  • Beneficii

Scortisoara este folosita pentru tratatrea spasmelor musculare, varsaturilor, diareei, infectiilor, racelii, pierderii poftei de mancare si a disfunctiei erectile.

De asemenea, scortisoara ar putea reduce nivelul zaharului din sange la persoanele care sufera de diabet de tipul 1 si 2. Cu toate acestea, in ceea ce priveste efectele scortisoarei asupra diabetului, cercetarile raman limitate.

Infectiile fungice- Cinamaldehida, substanta chimica gasita in scortisoara, ar putea ajuta la lupta impotriva infectiilor fungice si bacteriene.

Diabetul- Diabetul ajuta la scaderea nivelului de glucoza si de lipide la pacientii cu diabet zaharat de tip 2, potrivit unui studiu publicat in Diabetics Care.

Un consum de aproximativ 6 grame de scortisoara pe zi "reduce glucoza serica, trigliceridele, colesterolul LDL (colesterolul rau) si colesterolul total in cazul persoanelor care sufera de diabet de tipul 2", potrivit autorilor studiului. De asemenea, "introducerea scortisoarei in dieta persoanelor cu diabet de tip 2 va reduce factorii de risc asociati cu diabetul zaharat si cu bolile cardiovasculare".

Boala Alzheimer- Cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv au descoperit ca scortisoara ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Un extract gasit in scortisoara contine proprietati care pot inhiba dezvoltarea bolii, potrivit lui Prof, Michael Ovadia de la Universitatea din Tel Aviv.

HIV- Un studiu al plantelor medicinale indiene a aratat ca scortisoara poate fi potential eficace impotriva HIV.

Scleroza multipla- Scortisoara poate ajuta la oprirea procesului destructiv al sclerozei multiple, potrivit unui neurolog de la Rush University Medical Center.

Reducerea efectelor negative ale meselor bogate in grasimi- Cercetatorii de la Penn State au aratat ca dietele bogate in scortisoara ar putea ajuta la reducerea raspunsurilor negativew ale organismului la mesele bogate in grasimi.

  • Riscuri

Unele persoane care sunt sensibile la scortisoara pot avea un risc crescut de a dezvolta leziuni hepatice dupa ce au consumat alimente cu aroma de scortisoara, bauturi si suplimente alimentare.

Acest lucru poate fi posibil din cauza faptului ca scortisoara contine cumarina, care este asociata cu leziunile hepatice.

Sursa: MedicalNewsToday

A.C.

Comentarii

multumiri ptr sfaturile date

Alte articoleVezi toate articolele

Multi oameni asociaza un stil de viata sanatos cu obiceiuri care nu sunt intotdeauna placute, precum antrenamentele istovitoare sau renuntarea la desert. Sexul nu intra in aceasta categorie si are...
Dieta mediteraneana/ Foto: Photoxpress Combinatia de ulei de masline cu frunze de salata sau legume este ceea ce ii ofera dietei mediteraneene succesul in ceea ce priveste efectele asupra...