Publicat la: 
12/05/2017

Peste 300 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de astm bronșic, iar în fiecare an mor anual aproximativ 250 000 de oameni. Prevalenta astmului bronsic in Romania este intre 4 - 6 %. Dar de ce oamenii fac astm bronșic și cum poate fi această boală mortală?

Într-o lecție uimitoare Ted Ed animată de Michael Papanicolaou și Alexandros Kimonides, Christopher E. Gaw explică ce declanșează astmul, tratamentele disponibile pentru astm bronșic, efectele pe termen lung ale astmului și ce se întâmplă în organism în timpul unui atac de astm, scrie laughingsquid.com.

Dacă un astmatic este expus unui factor declanșator, se activeaza receptori care determina contractia muschilor care inconjoara caile respiratorii.

În același timp, declanșatorul agravează inflamația și secretia de mucus. În condiții normale, corpul folosește acest mucus pentru a capta și a elimina particulele, cum ar fi polenul sau praful, dar în timpul unui atac de astm, blochează căile respiratorii, făcând respiratia si mai greoaie.

Și șuieratul? Acest lucru se întâmplă deoarece pe măsură ce căile respiratorii se contracta, trecerea aerului aerul printr-un spațiu ingust produce sunete.

View on YouTube

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Nimeni nu mai pare să conteste faptul că medicina are nevoie de strategii de marketing, la fel de mult ca orice alt domeniu în care există interacțiune între profesioniști și solicitanți de servicii...
Incetinirea rezistentei organismului uman la antibiotice necesita eforturi mai mari decat reducerea consumului de antibiotice si eliminarea substantelor chimice antimicrobiene din produsele de uz...