Publicat la: 
12/05/2017

 Ce se intampla cu corpul in timpul unui atac de astm

Peste 300 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de astm bronsic, iar in fiecare an mor anual aproximativ 250.000 de oameni. Prevalenta astmului bronsic in Romania este intre 4 - 6 %. Dar de ce oamenii fac astm bronsic si cum poate fi aceasta boalA mortalA?

Intr-o lectie uimitoare Ted Ed animata de Michael Papanicolaou si Alexandros Kimonides, Christopher E. Gaw explica ce declanseaza astmul, tratamentele disponibile pentru astm bronsic, efectele pe termen lung ale astmului si ce se intampla in organism in timpul unui atac de astm, scrie laughingsquid.com.

Daca un astmatic este expus unui factor declansator, se activeaza receptori care determina contractia muschilor care inconjoara caile respiratorii. In acelaasi timp, declansatorul agraveaza inflamatia si secretia de mucus. In conditii normale, corpul foloseste acest mucus pentru a capta si a elimina particulele, cum ar fi polenul sau praful, dar in timpul unui atac de astm, blocheaza caile respiratorii, facand respiratia si mai greoaie. Suieratul? Acest lucru se intampla deoarece pe masura ce caile respiratorii se contracta, trecerea aerului aerul printr-un spatiu ingust produce sunete.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Pneumologie

Cojocaru Stefan Aurelian, Pneumologie
Medic Specialist
Cardos Laura,Medic primar
Medic primar
Becheanu Paul,Medic primar
Medic primar
Medic Primar