Publicat la: 
1/08/2013

Ce spun unghiile despre sanatatea ta

Unghiile ne pot dezvalui lucruri despre starea noastra de sanatate. Un strop de culoare alba, o tenta de roz sau umflaturile pot reprezenta semne ale unor boli in organism. Unghiile ne pot indica problemele la ficat, plamani sau inima.

Unghiile palide
Unghiile foarte palide pot fi, uneori, un semn de boli grave, cum ar fi anemia, insuficienta cardiaca congestiva, o boala la ficat sau subnutritie.

Unghiile albe
Unghiile care sunt in mare parte albe pot indica probleme cu ficatul, cum ar fi hepatita.

Unghiile galbene
Una dintre cele mai comune cauze ale unghiilor galbene este o infectie fungica. Pe masura ce infectia se agraveaza, patul unghial se poate retrage, iar unghiile se pot ingrosa si se rup. In cazuri rare, unghiile galbene pot indica o stare mai grava, cum ar fi boli tiroidiene, boli pulmonare, diabet sau psoriazis.

Unghiile albastrui

Unghiile cu o tenta albastruie pot semnala ca organismul nu primeste suficient oxigen. Acest lucru ar putea indica o infectie la nivelul plamanilor, cum ar fi pneumonia. De asemenea, unghiile albastrui pot fi asociate cu unele probleme cardiace.

Unghiile "ondulate"
Daca suprafata unghiei este incretita,poate fi un semn precoce de psoriazis sau artrita inflamatorie. Decolorarea unghiilor este comuna, pielea de sub unghie avand o culoare rosie-maronie.

Unghiile uscate sau despartite

Unghiile uscate, crapate si despartite au fost asociate cu bolile tiroidiene. Craparea acestora, combinata cu o nuanta galbuie este, cel mai probabil, cauzata de o infectie fungica.

Marginea "pufoasa" a unghiei

Daca pielea din jurul unghiilor este rosie si pufoasa, aveti o inflamatie a unghiei. Aceasta poate fi cauzat de lupus sau alte tulburari ale tesutului conjunctiv. Infectia poate provoca, de asemenea, inrosirea si inflamarea unghiei.

Liniile negre de sub unghii

Liniile negre (intunecate) de sub unghii ar trebui sa fie investigate foarte repede. Ele sunt uneori cauzate de melanom, cel mai periculos tip de cancer de piele.

Unghiile roase

Daca va roadeti unghiile, este cel mai probabil vorba de un tic mai vechi. Cu toate acestea, in unele cazuri este un semn de anxietate persistenta care ar trebui tratata. Acest obicei a fost legat si de tulburarile obsesiv-compulsive.

Unghiile sunt doar o parte a puzzle-ului
Desi modificarile unghiilor insoteasc alte afectiuni, aceste schimbari sunt rareori primul semn. Multe anomalii ale unghiilor sunt inofensive - nu toata lumea cu unghiile albe are hepatita. Daca sunteti preocupat de aspectul unghiilor, consultati un dermatolog.

Sursa: WebMd

Taguri Medlife: 
Comentarii

Unghiile incretite sau exfoliate indica psoriazis sau artrite inflamatorii. Semiluna de la baza unghiei ne poate spune daca suferim de diabet sau nu. Dimensiunea mare a semilunei de la baza unghiei este strins legata de tahicardie. Absenta acesteia este semn al nevrozei inimii, al insuficientei cardiace si al tulburarilor in circulatia sanguina. Semiluna de culoare albastruie desemneaza tulburari in functionarea ficatului, cea de culoare rosie este semn al insuficientei cardiace si diabetului. Pielitele din jurul unghiilor arata deficitul de Vitamina C, de albumine si acid folic in organism. Cauza deficitului este folosirea insuficienta a acestor substante sau asimilarea precara a acestora. Unghiile despicate arata ca circulatia singelui, sistemele sexual si nervos sint tulburate, iar reactiile nervoase scad in intensitate.

Buna ,
unghiile de la degetul mare de la ambele picioare sunt lipite de deget(de 2-3 ani)doar pe jumatatea acestuie (catre baza). Tot timpul cealalta jumatate ramane nelipita(are dedesupt ceva piele/carne moarta).
Multumesc

Alte articoleVezi toate articolele

Este normal ca cele opt ore pe zi petrecute pe un scaun, in fata unui calculator, cinci zile pe saptamana, sa ne taxeze organismul. Pentru a ramane in forma si sanatosi trebuie sa fim atenti la...
Consumat cu "cap", vinul creste apetitul sexual/ Foto: Reuters O zicala mai veche spune ca vinul e bun pentru femei cand il beau barbatii. Francezii cred de ceva timp ca felul in care ne...