Publicat la: 
29/03/2013

Ce sunt prebioticele? Suplimentele din laptele praf pentru copii pot preveni alergiile?

Bacteriile intestinului pot avea un rol important in dezvoltarea sensibilitatii unui copil la anumite alimente si potentiali alergeni, reglarea raspunsului imun si modul in care va reactiona la aceleasi substante mai tarziu in viata. Prebioticele sunt componente nedigerabile din laptele matern, fructe si legume care stimuleaza cresterea si activitatea bacteriilor bune din intestin. Ele sunt distincte de probiotice, care sunt culturi vii de bacterii, cum ar fi cele adaugate la iaurturi si laptele praf pentru sugari.

Suplimentele prebiotice din laptele praf pot ajuta la prevenirea eczemelor, conform unui studiu publicat in Biblioteca Cochrane. Cu toate acestea, revizuirea evidentiaza lipsa de dovezi pentru efectele prebioticelor in prevenirea alergiilor.

Cercetatorii au analizat datele de la patru studii care au inclus un total de 1428 copii. Copiilor li s-a dat lapte praf care contine suplimente prebiotice sau lapte praf standard. Studiile au urmarit copiii intre patru luni si doi ani si s-a raportat numarul de subiecti care a dezvoltat alergii. Eczema a fost redusa in mod semnificativ la copiii care au fost hraniti cu lapte praf care contine prebiotice.

Doar doua studii au investigat astmul. Numarul de copii care a dezvoltat astm a fost similar indiferent daca acestora li s-a dat lapte praf cu adaos de prebiotice sau nu. Intr-un studiu care a investigat urticaria, s-a constatat ca alimentarea copiilor cu lapte praf cu prebiotice nu a dus la prevenirea cazurilor de alergie.

Un singur studiu a evaluat efectul laptelui praf care contine prebiotice asupra copiilor cu risc ridicat, care au avut membri apropiati ai familiei care sufera de alergii. In acest studiu, prebioticele au redus atat eczemele cat si astmul bronsic, dar nu au existat in general reduceri semnificative ale alergiilor la copiii cu risc ridicat.

"Avand in vedere aceste constatari, este inca neclar daca utilizarea prebioticelor ar trebui sa fie limitata la sugarii cu risc ridicat de alergie sau poate avea un efect in randul populatiilor cu risc scazut", a declarat cercetatorul John Sinn de la Universitatea din Sydney, Australia.

Taguri Medlife: 
Comentarii

Caci sticlele copiilor sint din plastic sau caci in consumul zilnic al copiilor intervin produse de plastic este de 1000 de ori mai periculos decit toate astea despre care scrieti voi, este vorba despre maleabilitatea maselor plastice si tot ce inseamna plastic, insa acesta este un hormon la bazele sale si se foloseste spre a face plasticul maleabil si mai moale, dar este si un distrugator atit pentru femei cit si pentru barbati, duce la sterilizarea ambilor si copii in contact cu astfel de solutii sint supusi unor transformari puternice, nimic nu ramine asa cum genetic este omul programat, totul se transforma, aici discuam de hormoni si stim caci orice hormon transforma tot ce intilneste bilologic, in general nu face nimic bun fiindca este artificial dar si mai grav este creierul si slabirea gindirii automat discutam si de imbolnaviri neuro grave sau slabe cu urmari mai tirziu grave, in timp ce duc si la la decese in cazuri grave. Aceste FTALATE sint destul de periculoase, tot ce consumam este ambalat cam 90% in plastice si automat ne lovim de acest hormon. Nu este in realitate un hormon pentru industrie ci un horman bio organic cu intrebuintari pentru om sau mai clar spus pentru distrugerea lui prin lipsa de inmultire sau perpetuare biologica, clar text inseamna sterilitatea ambilor parteneri. La barbati se fac teste si totusi fertilitatea ramine limitata in timp ce la femei se perde in 100% deci femei de virsta medie sau tinara nu pot sa faca copii. Problema este motivul pentru care se introduce un astfel de toxina in produsele pentru om fiindca el oricum nu poate sa se amestece cu plasticul TOTUSI se chinuiesc producatorii sa il amestece si sa il topeasca impreuna, asta este baza problemei, DE CE ? Asta va las pe DVS cititori sa descoperiti si NU uitati ca nu este vorba de conspiratie ci realitate. Aveti singuri posibilitatea de a face un test la o sticla de plastic de cola sa vedeti continutul si apoi o sa imi dati dreptate.

Alte articoleVezi toate articolele

Pentru frumusetea urechii / Foto: MedLive.ro Urechile proeminente si decolate, adica "clapauge", reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme estetice ale urechilor, fiind intalnita la circa 5...
Despre fumat se vorbeste mult in ultima vreme, au aparut si avertismente pe pachetele de tigari, interdictii privind fumatul in spatiul public. In Europa numarul persoanelor care fumeaza este in...