chirurgie bariatrica
chirurgie bariatrica
Te simți captiv în corpul tău?

MedLife te ajută să scapi de kilogramele în plus,
care nu răspund dietelor sau exercițiilor fizice.

Rețeaua de Spitale MedLife unde se efectuează intervenții de chirurgie bariatrică

//bucuresti Life Memorial Hospital București Spitalul MedLife Brașov Spitalul MedLife Polisano Sibiu Spitalul MedLife Arad Spitalul Medlife Humanitas Cluj //nume judete Iași Botoșani Suceava Neamț Bacău Vaslui Galați Vrancea Buzău Brăila Tulcea Constanța Slobozia Călărași București Giurgiu Teleorman Olt Dolj Mehedinți Caraș Severin Timiș Arad Bihor Satu Mare Maramureș Bistrița Năsăud Mureș Harghita Covasna Brașov Prahova Dâmbovița Argeș Vâlcea Gorj Hunedoara Alba Cluj Sălaj Sibiu

Avantajele chirurgiei bariatrice

icon-crestere

Reducerea excesului ponderal

icon-crestere

Creșterea longevității

icon-interventie

Intervenție laparoscopică, minim invazivă, cu recuperare rapidă și cicatrici reduse

icon-stare

Stare emoțională mult mai bună, recăpătarea încrederii în sine

icon-calitate

Calitatea sănătății și a vieții este mult îmbunătățită

icon-ameliorare

Permite ameliorarea sau vindecarea anumitor afecțiuni preexistente

Calculator indice de masă corporală

Indicația tratamentului chirurgical se face pe baza unui indicator fidel al statusului ponderal numit Indicele de Masă Corporală.

Folosește calculatorul pentru a afla IMC-ul tău:

Proceduri

Gastric Sleeve
Gastric Bypass
Gastric Banding

Gastrectomia longitudinală presupune excizia marii curburi gastrice, stomacul fiind transformat într-un tub cu un volum de cca 80-100 ml. Rolul este de a restricționa aportul alimentar la o masă de cca 80ml. Reprezintă unul dintre cele mai utilizate procedee bariatrice alături de gastric by-pass și are avantajul că nu influențează circuitul alimentar normal, pacienții putând consuma orice aliment, dar în cantități mici strict controlate.

chirurgia obezitatii

Este procedeul utilizat pentru pacienții cu superobezitate morbidă, tulburări de alimentație, vârste mai avansate sau diabet zaharat decompensat. Acesta constă în crearea unui mic rezervor gastric de cca 15-20ml din porțiunea inițială a stomacului care va fi anastomozat la o ansă de intestin subțire exclusă la o distanță variabilă de unghiul duodeno-jejunal. Scopul este ca bolul alimentar să ocolească stomacul şi o porțiune variabilă din intestin pentru a scădea absorbția principiilor alimentare.

chirurgia obezitatii

Inelul gastric ajustabil constă în aplicarea laparoscopică a unui inel cu diametru ajustabil în porțiunea inițială a stomacului, cu rolul de a crea un mic rezervor gastric sau neostomac. Este un procedeu restrictiv, scopul fiind acela de a reduce drastic cantitatea de alimente consumate la o masă.

chirurgia obezitatii

Plan de analize și investigații preoperatorii

În vederea efectuării oricărui tip de intervenție chirurgicală metabolică se impune parcurgerea planului de investigații clinice – recomandat de Organizația Mondială a Sănătății

  • Set analize: HLG, glicemie, uree, creatinină, TGO, TGP, BT, BD, Fosfataza Alcalină, GGT, ionogramă (NA, K, Ca), coagulogramă, Markeri virali: Ag Hbs, Ac Hbs, Ac HVC, AC Hbc, Ac HIV1/2. Markeri tumorali: ACE, CA 19.9, Ca 15.3, CA 125, alfafetoproteină, Dozări hormonale: freeT3, freeT4, TSH, cortizol
  • Investigații: Radiografie pulmonară, Ecografie abdominală, Endoscopie digestivă, Consult penumologic + spirometrie, EKG, Consult psihologic, Control chirurgical, Consult preanestezic
  • Investigații la recomandarea medicului: Polisomnografie, Consult cardiologic, Consult endocrinologic, Consult diabetologic, Consult psihiatric, CT abdominal
  • Adeverință de la Medicul de familie că nu are antecedente psihiatrice sau, dacă are, care este ultimul diagnostic pus și ce tratament s-a recomandat.

Regim alimentar după intervenția chirurgicală

Regimul alimentar după operația Gastric Banding va avea 4 etape distincte:

  • Etapa I - lichide clare cca 1400-1500 ml / zi cu aport proteic de 50-70 g de proteine /zi
  • Etapa a ll-a - "lichide tulburi" - lichidele din prima etapă dar cu adaos alimentar pentru creșterea aportului caloric
  • Etapa a Ill-a - "piureuri" - 5 mese a 60 ml de piure (alimente mixate în blender) plus lichidele clare din prima etapă
  • Etapa a IV-a - alimente normale în 5-6 mese /zi bine mestecate și cu conținut caloric limitat

Urmărirea
post-operatorie

În acest plan de luptă împotriva obezității urmărirea post-operatorie este foarte importantă și ajută atât la pierderea în greutate cât și la menținerea unei greutăți normale în continuare.

După intervenție pacientul trebuie să se prezinte la controalele periodice stabilite cu medicul, unde îi va fi evaluată scăderea ponderală și evoluția postoperatorie. Pacientul trebuie să urmeze după externare planul de tratament prescris și să respecte recomandările făcute de medic.

Chirurgia bariatrică, alături de adaptarea unui stil de viață sănătos, precum și o schimbare a regimului alimentar aduc rezultate notabile în viața pacienților care suferă de obezitate și le schimbă viața.

Testimoniale
testimonial pacient

S-au împlinit 11 luni de când am spus stop îngrășării. Acum mă simt minunat și mi-am recăpătat încrederea în mine. Nu am avut nicio zi de rău după intervenție. La o lună după operație am skiat, după cinci luni aveam un minus de 30 de kilograme.

Pacienta Raluca N.
testimonial pacient

Rar mai întâlnești astfel de medici, dar eu am avut șansa să îl întâlnesc pe dl. dr. Viorel Dejeu și să îmi recapăt bucuria de a trăi. Datorită pierderii în greutate am mai multă încredere în mine. Mulțumesc întregii echipe și vă respect pentru felul în care vă purtați cu pacienții.

Pacient Bogdan N.
testimonial pacient

Mulțumesc din suflet domnului Dr. Șerban Vasile. Întâlnirea cu dânsul mi-a schimbat viața. Am reușit să dau jos 43 de kg și viața mea s-a schimbat radical în bine. Acum mă simt minunat.

Pacienta Cristina F.
testimonial pacient

Azi am intrat într-o rochie mărimea S. Nu prea visam la așa ceva. 40 kg în 8 luni. Mai am 10 și scap.
Multă baftă și ambiție tuturor. Totul depinde doar de noi și de cât de mult ne dorim să obținem acel ceva.

Pacienta Geanina A.

Articole medicale

Operația de micșorare a stomacului: ce presupune, beneficii, riscuri și recomandări
Operația de micșorare a stomacului: ce presupune, beneficii, riscuri și recomandări

Operațiile pentru micșorarea stomacului trebuie efectuate numai la recomandarea medicului, pentru persoanele care suferă de obezitate și în cazul în care dietele sau alte modalități pentru pierderea în greutate nu au avut rezultatele dorite.

image
Soluții chirurgicale pentru tratamentul obezității

Intervențiile chirurgicale bariatrice au o eficiență mare în eliminarea excesului ponderal și îi permit pacientului să ajungă la o greutate normală în raport cu înălțimea, prin mai multe opțiuni chirurgicale laparoscopice, în decurs de 6-8 luni.

Gastric Sleeve sau operația de micșorare a stomacului
Gastric Sleeve sau operația de micșorare a stomacului

Gastric sleeve sau operația de micșorare a stomacului este o intervenție chirurgicală destinată tratamentului obezității morbide.

Procedura gastric sleeve se face în prezent exclusiv pe care laparoscopică.

medic efectueaza un consult medical
Viața după o intervenție bariatrică - 10 întrebări frecvente

O intervenție bariatrică este un tratament modern, extrem de util persoanelor care suferă de obezitate morbidă sau care se confruntă cu alte boli asociate obezității și pentru care diferitele metode de slăbire nu au avut rezultate.

Contactează-ne!

Află mai multe de la specialiști

Dacă greutatea corporală a devenit principala sursă a problemelor tale de sănătate, iar tu nu reușești nicicum să slăbești, poate că e timpul să iei în considerare metoda chirurgicală.

Ne poți scrie un mesaj folosind formularul de mai jos și un coleg va reveni cu toate informațiile solicitate, sau poți să îți faci direct o programare online aici.

*Toate câmpurile sunt obligatorii.

©2023 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.