Publicat la: 
12/04/2011
vitMATINA Mierea, de departe mai buna decat zaharul

Miracolul naturii / Foto: Photoxpress.com

Mierea este un aliment usor de asimilat, format din carbohidrati. Substantele continute fac ca mierea sa contribuie la generarea caldurii in organism, dar si la inlocuirea energiei pierdute. In plus, are un aport importat in regenerarea tesutului conjunctiv. De retinut este si faptul ca furnizeaza organismului substante necesare pentru formarea de enzime si alti fermenti naturali.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

Lichidul auriu este un antioxidant natural si are proprietati anti bacteriene. Albinele au trecut deja alimentul printr-o procesare, ceea ce scuteste stomacul nostru de o munca suplimentara. Astfel, pentru o sanatate de fier, este de preferat ca mierea sa inlocuiasca pe cat posibil consumul de zahar. Grija insa la adaosul de miere in bauturi foarte fierbinti. Daca temperatura lichidului depaseste 40 gradeC, enzimele sunt distruse si, odata cu ele, proprietatile benefice ale mierii, conform honey-health.com.

O mare greseala in metodele actuale de hranire a copiilor este faptul ca li se permite sa consume deserturi si gustari indulcite cu zahar in loc de indulcitori naturali precum mierea. Ca urmare, copiii care exagereaza cu dulciurile sufera hiperaciditate si dureri de cap, au gaze si devin usor iritabili, agitati, capriciosi si, cel mai grav poate, risca subnutritia. In schimb, mierea contine elemente importante in dezvoltarea copiilor precum cupru, fier si mangan. Nu in ultimul rand, stimuleaza papilele gustative si deschide apetitul.

Autor: Redactia MedLive

In fiecare dimineata vitMATINA iti aduce sfaturi clare si concise care te ajuta sa traiesti sanatos.

Specialitate: 
Comentarii

Voi cititi ce scrieti?!
"Aceasta reprezinta unul dintre cei mai practici compusi si cei mai eficienti in generarea caldurii, generarea si inlocuirea energiei pierdute"
Cu fraza asta, chiar ati spus esentialul!!! Mai erau cateva detalii absolut nesemnificative precum ca mierea s-a dovedit ca amelioreaza tusea la copii mai bine decat orice produs farmaceutic, ca imbunatateste calitatea somnului, ca are efect prebiotic si stimuleaza dezvoltarea florei saprofite, implicit a imunitatii, ca este contraindicata copiilor care nu au primit inca hrana solida (risc de botulism), dar toate astea palesc in fata informatiei ca mierea ajuta la generarea caldurii si la regenerarea tesutului conjunctiv (de unde a iesit asta? poate din cauza ca are mangan, cofactor in sinteza de colagen, dar altfel tesutul conjunctiv se bazeaza pe proteine)

Hai inca o data:
“Aceasta (presupun ca mierea!) reprezinta unul dintre cei mai practici (!!!) compusi (nu cumva produs?!) si cei mai eficienti (cine?I mierile sau carbohidratii?) in generarea caldurii, generarea si inlocuirea energiei pierdute”

Mda...ca tot au aratat ieri la stiri cum au luat pentru analize vreo 6-7 sortimente de miere dintr-un supermarket si toate erau "manarite"...contineau mai mult zahar decat trebuia+coloranti+glucoza...
Asa ca, daca nu ai o sursa sigura de unde sa cumperi mierea, probabil vei nimeri un produs poate chiar mai daunator decat zaharul. :(

De unde sa mai luam miere naturala? Ati vazut ieri pe PRO TV emisiuna in care au verificat mierea din supermarketuri si au descoperit ca era numai glucoza si doar un foarte mic procent de miere, pana si aroma era artificiala. Specific faptul ca pe etichete scria miere naturala. Ce sa le mai dam copiilor? Cum sa ne dam seama ce miere este naturala? Nu mai zic ca pretul s-a dublat in cateva luni.

Mierea incalzita la peste 45 grade poate deveni chiar toxica. Cei nestiutori cumpara miere topita crezand ca e buna, se feresc de mierea cristalizata, crezand ca e falsificata. Doar mierea de salcam ramane lichida mult timp (ani).

mierea este foarte importanta fara sa mai punem la socoteala propolisul,pastura sau laptisorul de matca extrem de utile pentru persoanele
slabite/racite sau predispuse la diabet.

Echipa medicala MedLife - Nutritie

Articole similare

Ce sanse sunt ca ceapa sa fie magnet pentru bacterii? / Foto: Photoxpress Se stie ca ceapa are o serie de caracteristici care ajuta substantial in cazul racelilor, al astmului bronsic, al infectiilor bacteriene, al problemelor respiratorii, al anginei pectorale si a tusei. Insa se poate transforma ceapa peste noapte intr-un pericol pentru...
Dr. Rodica Cibea / Foto: MedLive.ro Stim ca meniurile savuroase si pline de calorii ne vor da peste cap ritmul alimentar si ca vom ceda tuturor ispitelor culinare, aduse de sarbatori, ca doar o data-n an e Craciunul! Tocmai din acest motiv, dr. Rodica Cibea, specialist in nutritie, diabet si boli metabolice, a raspuns intrebarilor cititorilor...
Sucul din sfecla rosie ar putea creste capacitatea de a depune efort si gradul de rezistenta la efort al pacientilor cu insuficienta cardiaca, potrivit unui studiu publicat recent in "The Journal of Cardiac Failure," informeaza news.iu.edu. Insuficienta cardiaca cu fractie de ejectie redusa Studiul examineaza impactul nitratului de sodiu...
Miracolul naturii / Foto: Photoxpress.com Mierea este un aliment usor de asimilat, format din carbohidrati. Substantele continute fac ca mierea sa contribuie la generarea caldurii in organism, dar si la inlocuirea energiei pierdute. In plus, are un aport importat in regenerarea tesutului conjunctiv. De retinut este si faptul ca furnizeaza...
De obicei, atunci cand va treziti dimineata, tindeti sa faceti totul in graba. De multe ori, micile obiceiuri pe care le aveti dupa ce va dati jos din pat va pot afecta bunastarea pe tot parcursul zilei. In plus, in unele cazuri, rutina de dimineata dauneaza sanatatii. Care sunt cele mai comune greseli pe care le faceti dimineata si cum le puteti...