Publicat la: 
30/08/2011
vitMATINA O proprietate necunoscuta a ciocolatei

Cat de sanatoasa e ciocolata? / Foto: Photoxpress.com

Consumul in cantitati mari de ciocolata poate reduce riscul de boli cardiovasculare. Cercetatorii avertizeaza totusi ca ciocolata consumata in mod excesiv poate cauza alte boli grave, cum ar fi diabetul de tip II.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

Un studiu desfasurat pe un numar de 114,009 pacienti demonstreaza ca riscul de a dezvolta o boala a inimii a scazut cu o treime la persoanele care au consumat ciocolata intr-o cantitate mai mare, potrivit unui studiu publicat in revista British Medical Journal.

Studiul desfasurat de cercetatorii de la Universitatea din Cambridge a demonstrat ca, la pacientii care au consumat cea mai mare cantitate de ciocolata, riscul bolilor cardiovasculare a scazut cu 37%, in timp ce riscul de a suferi un atac cerebral a scazut cu 29%, informeaza BBC.

Unul dintre cercetatorii care au participat la acest studiu, dr. Oscar Franco, a declarat ca se stia despre ciocolata ca are proprietatea de a scadea tensiunea arteriala. Cercetatorul a mai spus si ca prezentele rezultate sunt promitatoare, dar sunt necesare studii amanuntite pentru a confirma rolul protector al ciocolatei.

Cercetatorii avertizeaza totusi ca ciocolata consumata in mod excesiv poate cauza alte boli grave, cum ar fi diabetul de tip II. Potrivit studiului, ciocolata protejeaza pacientii de bolile cardiovasculare, in conditiile in care cantitatea de zahar si grasimi consumata zilnic este diminuata.

Fundatia Britanica a Inimii spune ca existe modalitati mai bune de a va proteja inima. "Sfatul este ca daca in prezent nu mancati ciocolata, sa nu incepeti a o consuma. Celor care deja mananca ciocolata le recomand sa o consume in cantitati reduse" completeaza dr. Oscar Franco.

Autor: Redactia MedLive.ro.

In fiecare dimineata vitMATINA iti aduce sfaturi clare si concise care te ajuta sa traiesti sanatos.

Specialitate: 
Comentarii

Articolul a fost, se pare, scris in graba si din aceasta cauza este ambiguu si nelamuritor. Despre ce fel de ciocolata e vorba? Ce inseamna cantitate mare? Ori e bine sa mananci ori nu e bine? Treaba cu dilema vizirului nu merge in cazul de fata. Ori da ,ori ba, sau care este calea de mijloc. Eu consum zilnic cca 20 gr. de ciocolata neagra. Intreb: Este mult, este putin, ma ajuta in protejarea cordului, imi produce alte neplaceri?

Pai nu v-ati prins pana acum ca articolele de pe medlive.hotnews.ro sunt la vrajeala, pentru a ne atrage atentia asupra MedLife?

Fiti mai pe faza :)

sa consume ciocolata neagra 80% - 85%

pentru ca aceasta are continut redus de zahar, de grasimi vegetale (unele chiar nu au deloc grasimi) si deci sunt sanatoase

este o mare diferenta intre ciocolata cu alune si cu mult lapte praf, la fel multe grasimi, si zahar mult si ciocolata neagra

Echipa medicala MedLife - Nutritie

Articole similare

Menopauza timpurie, asociata cu probleme cardiace / Foto: PhotoXpress Femeile care intra in perioada de menopauza devreme, inainte de varsta de 46 de ani, prezinta de doua ori mai multe riscuri de a suferi un atac de cord sau alt accident cardiovascular, sustin cercetatorii citati de Reuters. Riscul este la fel de mare si in cazul femeilor care...
Rata obezitatii, in crestere la nivel mondial / Foto: EveryStockPhoto Unul din zece oameni din lume este obez, indica un studiu realizat de specialisti de la Harvard University si Imperial College London, publicat de The Lancet, citat de BBC News. Cercetatorii au monitorizat indicele de masa corporala (IMC), colesterolul si hipertensiunea...
Indiferent ca este vorba de secara, ovaz sau grau, cerealele integrale pot preveni diabetul de tip 2. Asta au descoperit cercetatorii de la ”Chalmers University of Technology”, din Suedia, si de la ”Danish Cancer Society Research Center”, printr-un nou studiu, potrivit eurekalert.org. Era deja cunoscut faptul ca cerealele integrale pot preveni...
Cat de sanatoasa e ciocolata? / Foto: Photoxpress.com Consumul in cantitati mari de ciocolata poate reduce riscul de boli cardiovasculare. Cercetatorii avertizeaza totusi ca ciocolata consumata in mod excesiv poate cauza alte boli grave, cum ar fi diabetul de tip II. Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro. Un studiu desfasurat pe un...
Cercetatorii de la Universitatea din Sydney si-au propus sa clarifice informatiile contradictorii cu privire la consumul de oua si impactul pe care acesta l-ar putea avea asupra sanatatii sistemului cardiovascular. Noul studiu arata ca o dieta alimentara ce contine 12 oua pe saptamana pe o durata de un an nu poate creste factorii de risc...