Publicat la: 
7/05/2012

vitMATINA E. coli: Cum iti dai seama daca alimentele sunt contaminate?

Nu poti sa iti dai seama daca un aliment este contaminat cu E. coli dupa felul in care arata, miros sau gust. Desi cele mai multe tipuri de bacterii Escherichia coli (E. Coli) sunt inofensive, anumite tulpini, cum ar fi E. coli O157: H7, pot provoca boli grave.

Cateva sfaturi care va pot proteja de E. coli :

  • Clatiti si spalati bine produsele din carne.
  • Spalati-va mainile, ustensile de bucatarie si suprafetele de lucru din bucatarie cu apa calda si sapun inainte si dupa prepararea sau consumul de alimente.
  • Pastrati carnea cruda separat de alte alimente care nu necesita preparare.
  • Gatiti mancarea bine. Fripturile de vita, carnea de porc, de miel si de manzat, cotletele ar trebui sa fie gatite la o temperatura interna minima de 63 grade Celsius. Carnea trebuie sa fie fierta la cel putin 71 grade Celsius. Pasarile de curte trebuie sa fie gatite la 74 grade Celsius.
  • Bagati la frigider sau congelati alimentele perisabile.
  • Evita sucurile si produsele lactate nepasteurizate.
  • Nu bea apa netratata din lacuri sau cursuri de apa.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Specialitate: 
Comentarii

"Carnea trebuie sa fie fierta la cel puţin 71 grade Celsius".

Sa ne spuneti si cum, ca la mine apa fierbe tot timpul la 100 de grade celsius.

Pai nici nu stiu daca e corect spus ca fierbe la cel putin 71 de grade C. Apa fierbe la 100 de grade. Din punct de vedere fizic apa are punctuld e fierbere la 100 ggrade.

Concluzia mea: Nu se poate fierbe nici o carne daca aapa nu ajunge la 100 de grade minim. Si ea tot creste in temperatura cand fierbi o oala cu supa.

Daca esti pe Everest fierbe la 69 de grade. Vezi cum se gandesc autorii articolului la noi alpinistii de performanta care n-avem oala sub presiune?

bestial, nici nu stiam ca exista asa ceva. S-o vad acum pe nevasta-mea ce scutza mai gaseste cand arde mancare. O joc in picioare...

Pagini

Echipa medicala MedLife - Boli infectioase

Baroiu Liliana,Medic Primar
Medic Primar
Hristea Adriana
Medic Primar
Medic Primar

Articole similare

Tinerii cu varsta de pana la 25 de ani fac parte din grupul cel mai expus la bolile cu transmitere sexuala, dar nici celelalte grupuri de varsta nu trebuie sa ignore recomandarile referitoare la protectia impotriva acestor afectiuni. Care sunt cele mai comune mituri in ceea ce priveste bolile cu transmitere sexuala? 1. MIT: Doar persoanele cu...
Dr. Andrei Cucuianu / Foto: MedLive.ro Desi exista 186 de forme rare de cancer pe plan mondial si se estimeaza ca in viitor vor aparea sute de subentitati, nu inseamna ca exista si manifestari clinice noi ale cancerului.Exista mult optimism in oncologie, a declarat dr. Andrei Cucuianu, medic hematolog in cadrul Institutului Oncologic Prof. Dr....
Inflamatia este buna atunci cand va inteapa o albina/ Foto: MorgueFile.com Inflamatia e perceputa ca fiind cel mai comun personaj negativ cand vine vorba de sanatate. Si pe buna dreptate: de la boala cardiovasculara la depresie, inflamatia scapata de sub control ne poate distruge corpul in multiple feluri. Dar in mijlocul acestei pledoarii anti...
Dr. Eugen Craciun Stresul la locul de munca si teama de a-ti pierde serviciul pot duce in aceasta perioada la probleme grave de sanatate. La inceput de an 2010, sute de firme se inchid in fiecare zi, iar rata somajului a trecut de nivelul de 8%. Tot mai multe cazuri de gastrita si ulcer ajung in fata medicilor gastroenterologi. Dr. Eugen...
Cu ocazia intalnirilor anterioare am discutat despre Ce este hernia?, Cum apare hernia?, Cum se trateaza?. Astazi mi-am propus sa vorbesc despre abordarea terapeutica moderna a herniei. Va voi prezenta in cele ce urmeaza o operatie realizata unui pacient in varsta de 69 de ani, internat pentru hernie ombilicala si hernie inghinala stanga. Au fost...