Publicat la: 
7/05/2012

vitMATINA E. coli: Cum iti dai seama daca alimentele sunt contaminate?

Nu poti sa iti dai seama daca un aliment este contaminat cu E. coli dupa felul in care arata, miros sau gust. Desi cele mai multe tipuri de bacterii Escherichia coli (E. Coli) sunt inofensive, anumite tulpini, cum ar fi E. coli O157: H7, pot provoca boli grave.

Cateva sfaturi care va pot proteja de E. coli :

  • Clatiti si spalati bine produsele din carne.
  • Spalati-va mainile, ustensile de bucatarie si suprafetele de lucru din bucatarie cu apa calda si sapun inainte si dupa prepararea sau consumul de alimente.
  • Pastrati carnea cruda separat de alte alimente care nu necesita preparare.
  • Gatiti mancarea bine. Fripturile de vita, carnea de porc, de miel si de manzat, cotletele ar trebui sa fie gatite la o temperatura interna minima de 63 grade Celsius. Carnea trebuie sa fie fierta la cel putin 71 grade Celsius. Pasarile de curte trebuie sa fie gatite la 74 grade Celsius.
  • Bagati la frigider sau congelati alimentele perisabile.
  • Evita sucurile si produsele lactate nepasteurizate.
  • Nu bea apa netratata din lacuri sau cursuri de apa.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Specialitate: 
Comentarii

"Carnea trebuie sa fie fierta la cel puţin 71 grade Celsius".

Sa ne spuneti si cum, ca la mine apa fierbe tot timpul la 100 de grade celsius.

Pai nici nu stiu daca e corect spus ca fierbe la cel putin 71 de grade C. Apa fierbe la 100 de grade. Din punct de vedere fizic apa are punctuld e fierbere la 100 ggrade.

Concluzia mea: Nu se poate fierbe nici o carne daca aapa nu ajunge la 100 de grade minim. Si ea tot creste in temperatura cand fierbi o oala cu supa.

Daca esti pe Everest fierbe la 69 de grade. Vezi cum se gandesc autorii articolului la noi alpinistii de performanta care n-avem oala sub presiune?

bestial, nici nu stiam ca exista asa ceva. S-o vad acum pe nevasta-mea ce scutza mai gaseste cand arde mancare. O joc in picioare...

Pagini

Echipa medicala MedLife - Boli infectioase, Epidemiologie

Medic Primar
Medic Primar
Medic Primar...
Medic Primar

Articole similare

Rezistenta la antibiotice / Foto: Sxc.hu Infectii considerate in prezent minore risca sa faca victime din nou in cazul in care nu sunt luate masuri la nivel global si in mod urgent pentru a lupta impotriva rezistentei la antibiotice, a avertizat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), informeaza AFP si Reuters. Un nou raport al OMS, primul...
Terapia manuala japoneza este o metoda terapeutica complexa, derivata din elemente ale medicinei traditionale chineze si japoneze: Seitai HO, Shiatsu, Tui Na, Anma etc. Procedeele terapeutice manuale, peste 100 la numar, din cadrul terapiei manual japoneze, constau din: manipulari osteo-articulare, mobilizari pasive, presopunctura, tehnici si...
Ziua Internationala a Hemofiliei 2010 / Foto: Agerpres "Copil fiind, mai fac nazbatii, nu pot sa stau locului ca un bibelou. Ma mai lovesc, mai calc si stramb si toate astea ma chinuie. A fi hemofilic inseamna: lovituri, dureri cumpli si sangerari", povesteste Vlad, un copil in varsta de 12 ani ce se numara printre cei aproximativ 1850 de bolnavi...
Nivelurile scazute de omega-3 pot fi cauza depresiei postnatale, in conformitate cu un studiu realizat de Gabriel Shapiro de la Universitatea din Montreal. Femeile au cel mai mare risc de depresie in timpul anilor fertili si nasterea unui copil poate declansa un episod depresiv la femeile vulnerabile. Depresia postpartum este asociata cu o...
Exista anumite alimente sau activitati care influenteaza nivelul zaharului din sange, fie ca determina scaderea sau cresterea acestuia. Nivelul zaharului din sange poate creste dupa ce consumati cafea (chiar si cafea neagra cu zero calorii) din cauza cafeinei. De asemenea, ceaiul negru, ceaiul verde si bauturile energizante impiedica controlul...