Publicat la: 
7/05/2012

vitMATINA E. coli: Cum iti dai seama daca alimentele sunt contaminate?

Nu poti sa iti dai seama daca un aliment este contaminat cu E. coli dupa felul in care arata, miros sau gust. Desi cele mai multe tipuri de bacterii Escherichia coli (E. Coli) sunt inofensive, anumite tulpini, cum ar fi E. coli O157: H7, pot provoca boli grave.

Cateva sfaturi care va pot proteja de E. coli :

  • Clatiti si spalati bine produsele din carne.
  • Spalati-va mainile, ustensile de bucatarie si suprafetele de lucru din bucatarie cu apa calda si sapun inainte si dupa prepararea sau consumul de alimente.
  • Pastrati carnea cruda separat de alte alimente care nu necesita preparare.
  • Gatiti mancarea bine. Fripturile de vita, carnea de porc, de miel si de manzat, cotletele ar trebui sa fie gatite la o temperatura interna minima de 63 grade Celsius. Carnea trebuie sa fie fierta la cel putin 71 grade Celsius. Pasarile de curte trebuie sa fie gatite la 74 grade Celsius.
  • Bagati la frigider sau congelati alimentele perisabile.
  • Evita sucurile si produsele lactate nepasteurizate.
  • Nu bea apa netratata din lacuri sau cursuri de apa.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Specialitate: 
Comentarii

"Carnea trebuie sa fie fierta la cel puţin 71 grade Celsius".

Sa ne spuneti si cum, ca la mine apa fierbe tot timpul la 100 de grade celsius.

Pai nici nu stiu daca e corect spus ca fierbe la cel putin 71 de grade C. Apa fierbe la 100 de grade. Din punct de vedere fizic apa are punctuld e fierbere la 100 ggrade.

Concluzia mea: Nu se poate fierbe nici o carne daca aapa nu ajunge la 100 de grade minim. Si ea tot creste in temperatura cand fierbi o oala cu supa.

Daca esti pe Everest fierbe la 69 de grade. Vezi cum se gandesc autorii articolului la noi alpinistii de performanta care n-avem oala sub presiune?

bestial, nici nu stiam ca exista asa ceva. S-o vad acum pe nevasta-mea ce scutza mai gaseste cand arde mancare. O joc in picioare...

Pagini

Echipa medicala MedLife - Boli infectioase

Serban Rodica,Medic Primar Epidemiolog, Medic Specialist Boli in
Medic Primar...
Chiris Roxana,Medic primar
Medic primar
Medic Primar

Articole similare

Transpiram fiziologic, natural, ca un mecanism de termoreglare. Prin mecanisme mai complicate, transpiram cand suntem bolnavi, tot ca sa ne scadem temperatura corpului si sa eliminam o parte din toxine. Ce ne facem insa cand, sanatosi fiind, ne facem lac de apa in palme, pe fata sau in axile, la cea mai mica emotie sau expunere la caldura? Cei...
prof. dr. Leon Zagrean / Foto: MedLive.ro Fascinatia pentru creier capata tot mai mult sens in lumina  ultimelor descoperiri. Personificat, creierul ar putea fi numit deopotriva "altruist" si "egoist". Pe de o parte el ia deciziile cele mai importante pentru sanatatea noastra si are grija ca intreg organismul sa fie viu. Pe de alta parte...
Dieta mediteraneana/ Foto: Photoxpress Combinatia de ulei de masline cu frunze de salata sau legume este ceea ce ii ofera dietei mediteraneene succesul in ceea ce priveste efectele asupra sanatatii. Potrivit oamenilor de stiinta, cele doua grupuri de alimente combinate formeaza acizi grasi nitro, care scad tensiunea arteriala. Care sunt...
HotNews.ro a transmis live, in premiera in online-ul romanesc, fragmente din mai multe operatii, care au fost efectuate simultan in clinicile MedLife. In timpul transmisiei, Dr. Ovidiu Vasile, medic primar chirurgie generala si director medical MedLife, a explicat ce se intampla in salile de operatie si a raspuns intrebarilor cititorilor....
Principalele pierderi sunt la nivelul producatorilor si al consumatorilor si sunt legate de productia de produse proaspete. 20% din produsele proaspete se pierd din cauze cum ar fi: deteriorarea accidentala in timpul treieratului sau culesului fructelor, daune provocate de insecte, daune mecanice in timpul recoltarii si sortarii ca urmare a...