Publicat la: 
7/05/2012

vitMATINA E. coli: Cum iti dai seama daca alimentele sunt contaminate?

Nu poti sa iti dai seama daca un aliment este contaminat cu E. coli dupa felul in care arata, miros sau gust. Desi cele mai multe tipuri de bacterii Escherichia coli (E. Coli) sunt inofensive, anumite tulpini, cum ar fi E. coli O157: H7, pot provoca boli grave.

Cateva sfaturi care va pot proteja de E. coli :

  • Clatiti si spalati bine produsele din carne.
  • Spalati-va mainile, ustensile de bucatarie si suprafetele de lucru din bucatarie cu apa calda si sapun inainte si dupa prepararea sau consumul de alimente.
  • Pastrati carnea cruda separat de alte alimente care nu necesita preparare.
  • Gatiti mancarea bine. Fripturile de vita, carnea de porc, de miel si de manzat, cotletele ar trebui sa fie gatite la o temperatura interna minima de 63 grade Celsius. Carnea trebuie sa fie fierta la cel putin 71 grade Celsius. Pasarile de curte trebuie sa fie gatite la 74 grade Celsius.
  • Bagati la frigider sau congelati alimentele perisabile.
  • Evita sucurile si produsele lactate nepasteurizate.
  • Nu bea apa netratata din lacuri sau cursuri de apa.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Specialitate: 
Comentarii

"Carnea trebuie sa fie fierta la cel puţin 71 grade Celsius".

Sa ne spuneti si cum, ca la mine apa fierbe tot timpul la 100 de grade celsius.

Pai nici nu stiu daca e corect spus ca fierbe la cel putin 71 de grade C. Apa fierbe la 100 de grade. Din punct de vedere fizic apa are punctuld e fierbere la 100 ggrade.

Concluzia mea: Nu se poate fierbe nici o carne daca aapa nu ajunge la 100 de grade minim. Si ea tot creste in temperatura cand fierbi o oala cu supa.

Daca esti pe Everest fierbe la 69 de grade. Vezi cum se gandesc autorii articolului la noi alpinistii de performanta care n-avem oala sub presiune?

bestial, nici nu stiam ca exista asa ceva. S-o vad acum pe nevasta-mea ce scutza mai gaseste cand arde mancare. O joc in picioare...

Pagini

Echipa medicala MedLife - Boli infectioase

Chiris Roxana,Medic primar
Medic primar
Hristea Adriana
Medic Primar
Medic Specialist
Medic Primar

Articole similare

  Dr. Miruna Georgescu / Foto: MedLive.ro "E bine sa faci bolile copilariei la timpul lor", spun parintii. Odata ce ai avut una din aceste afectiuni, organismul capata imunitate, iar sansele de recidiva sunt extrem de scazute. In statele occidentale si in America de Nord sunt populare asa-numitele "pox-parties" ("petrecere pentru varicela"),...
Cavitatea toracica este separata de cavitatea abdominala de catre muschiul diafragma. Acesta prezinta orificii (hiatusuri) prin care trec dinspre torace spre abdomen aorta si respectiv esofagul. Orificiul prin care esofagul traverseaza diafragma se numeste hiatus esofagian. Uneori acest hiatus este largit permitand hernierea stomacului din...
O conditie fizica buna este o cale spre o sanatate mai buna si pentru a o imbunatati este recomandat sa faci exercitii fizice de mai multe ori pe saptamana. Desi este posibil sa devii mai sanatos daca faci exercitii fizice, perioadele sedentare lungi provoaca un risc pentru sanatate, in ciuda activitatii fizice. Inainte de aceasta, nu a fost...
Creierul are neuroni specializati pentru fiecare dintre cele cinci categorii de gust - sarat, amar, acru, dulce si umami -, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani, care ar trebui sa puna capat anilor de dezbateri despre cum percepe creierul gustul, informeaza bbc.com. Studiul cercetatorilor de la Universitatea Columbia, publicat in...
Avantajele mamografiilor sunt supraestimate, in timp ce riscurile acestora sunt subestimate, se afirma intr-un raport publicat in Statele Unite, care prezinta un nou punct de vedere despre aceasta procedura de depistare a cancerului la san. Principalul pericol al acestei tehnici este supradiagnosticul, care ar afecta 19% dintre femei, explica...