Publicat la: 
7/05/2012

vitMATINA E. coli: Cum iti dai seama daca alimentele sunt contaminate?

Nu poti sa iti dai seama daca un aliment este contaminat cu E. coli dupa felul in care arata, miros sau gust. Desi cele mai multe tipuri de bacterii Escherichia coli (E. Coli) sunt inofensive, anumite tulpini, cum ar fi E. coli O157: H7, pot provoca boli grave.

Cateva sfaturi care va pot proteja de E. coli :

  • Clatiti si spalati bine produsele din carne.
  • Spalati-va mainile, ustensile de bucatarie si suprafetele de lucru din bucatarie cu apa calda si sapun inainte si dupa prepararea sau consumul de alimente.
  • Pastrati carnea cruda separat de alte alimente care nu necesita preparare.
  • Gatiti mancarea bine. Fripturile de vita, carnea de porc, de miel si de manzat, cotletele ar trebui sa fie gatite la o temperatura interna minima de 63 grade Celsius. Carnea trebuie sa fie fierta la cel putin 71 grade Celsius. Pasarile de curte trebuie sa fie gatite la 74 grade Celsius.
  • Bagati la frigider sau congelati alimentele perisabile.
  • Evita sucurile si produsele lactate nepasteurizate.
  • Nu bea apa netratata din lacuri sau cursuri de apa.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Specialitate: 
Comentarii

"Carnea trebuie sa fie fierta la cel puţin 71 grade Celsius".

Sa ne spuneti si cum, ca la mine apa fierbe tot timpul la 100 de grade celsius.

Pai nici nu stiu daca e corect spus ca fierbe la cel putin 71 de grade C. Apa fierbe la 100 de grade. Din punct de vedere fizic apa are punctuld e fierbere la 100 ggrade.

Concluzia mea: Nu se poate fierbe nici o carne daca aapa nu ajunge la 100 de grade minim. Si ea tot creste in temperatura cand fierbi o oala cu supa.

Daca esti pe Everest fierbe la 69 de grade. Vezi cum se gandesc autorii articolului la noi alpinistii de performanta care n-avem oala sub presiune?

bestial, nici nu stiam ca exista asa ceva. S-o vad acum pe nevasta-mea ce scutza mai gaseste cand arde mancare. O joc in picioare...

Pagini

Echipa medicala MedLife - Boli infectioase

Florescu Aysel,Medic Primar
Medic Primar
Medic Primar
Medic Primar
Hristea Adriana
Medic Primar

Articole similare

Dr. Florentina Chitac-Pashalidis in studioul HotNews Cat de frecvente sunt tumorile pe suprafata ochiului? Cum se pot depista? Cat de grave sunt leziunile suprafetei oculare si cand ar trebui sa ne prezentam la medic? In ce consta tratamentul acestora si recuperarea postoperatorie a pacientului? Cum ne putem proteja de aparitia lor? Dr....
Femeile adorm mai greu si simt mai pregnant somnolenta. Ele au un risc crescut de insomnie si petrec mai mult timp in somn adanc, comparativ cu barbatii. Dar, explicatiile referitoare la diferentele dintre sexe in ceea ce priveste somnul- si cum afecteaza aceste diferente un posibil tratament- au ramas cu mult in urma, potrivit unui nou raport al...
Cei mai multi dintre noi cred ca plictiseala la locul de munca este o experienta negativa, dar un nou studiu sugereaza ca poate avea rezultate pozitive, inclusiv o crestere a creativitatii, pentru ca ne da timp sa visam cu ochii deschisi. Aceasta este concluzia unui studiu prezentat de Dr. Sandi Mann si C Rebekah Cadman de la Universitatea...
Simptomele afectiunilor cardiovasculare nu sunt intotdeauna evidente / Foto: Photoxpress.com Simptomele bolilor cardiovasculare pot fi, in multe situatii asemanatoare. Ele depind de cauza, gravitatea si tipul bolii. Recunoasterea din timp a acestor simptome si prezentarea la medicul specialist ne poate salva, de multe ori, viata.Cunoasterea...
Tulburarea obsesiv-compulsiva este un tip de boala mentala care cauzeaza ganduri nedorite, in mod repetat. Afectiunea obsesiv-compulsiva este caracterizata prin doua lucruri: obsesii (ganduri intruzive, recurente) si compulsii (comportamente, de obicei repetitive, care sunt realizate pentru a reduce anxietatea gandurilor). Dar, cu toate acestea...