19 aprilie, 2016, București: MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță demararea unui nou parteneriat de amploare, ca urmare a achiziției pachetului majoritar din cadrul grupului de firme DENT ESTET. La ora actuală, DENT ESTET reprezintă cel mai mare operator de servicii stomatologice din România, atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât și din punct de vedere al numărului de unități, grupul reunind 7 clinici în București și în țară.

Cu o experiență de peste 17 ani în medicina dentară din România, grupul de clinici DENT ESTET este recunoscut drept pionier în materie de tendințe și inovație în medicina dentară românească. De-a lungul timpului, compania s-a diferențiat puternic prin supraspecializările în tratamente dentare pentru fiecare catogorie de vârstă în parte, adulți, adolescenți și copii, echipa medicală obținând numeroase certificări în Europa și Statele Unite. De asemenea, DENT ESTET este recunoscută pentru dotările clinicilor, o bună parte din echipamentele disponibile fiind lansate în premieră pe piața românească.

DENT ESTET a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 5,5 milioane euro, iar pentru 2016 și-a bugetat o creștere de 20%.

“DENT ESTET, reprezintă unul dintre puținele business-uri de nișă din România care a avut încă de la început o strategie de business bine definită în ceea ce privește dezvoltarea și extinderea companiei, înregistrând și o creștere constantă de la an la an. Aceste valori comune au reprezentat o premiză foarte bună pentru a ne uni forțele și a acționa sub umbrela unui sistem integrat, fiind o premieră în ceea ce privește alinierea a doi lideri în piața de servicii medicale private din România. În următoarea perioadă țintim să extindem grupul de clinici DENT ESTET cu cel puțin 1-2 unități noi în fiecare an, stomatologia urmând să devină una dintre cele șase divizii de business din cadrul MedLife, alături de hyperclinici, laboratoare, spitale, maternităti și farmacii”, a spus Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.

Ca urmare a finalizării acestei tranzacții, Oana Taban, fondator și managing partner al grupului DENT ESTET, va păstra integral atribuțiile de management în cadrul grupului, fiind direct responsabilă de strategia de dezvoltare și extidere a rețelei DENT ESTET. De asemenea, Oana Taban va prelua inclusiv managementul diviziei de stomatologie din cadrul MedLife.

“Suntem onorați de parteneriatul cu MedLife și de faptul ca eforturile noastre din ultimii 17 ani au fost recunoscute și apreciate de liderul incontestabil al pieței serviciilor medicale din România. Ne-am alăturat unei companii cu care împărtășim aceleași valori și care s-a dezvoltat, așa cum a făcut și DENT ESTET, punând mereu nevoile pacienților în centrul activității sale. De aceea, suntem încrezători că împreună vom contribui la creșterea business-ului, dar și a pieței de profil, investind constant în educație, inovație și continuă dezvoltare a echipei de specialiști. De asemenea, în continuare vom oferi medicilor noștri suportul necesar pentru a se dedica integral actului medical si evoluției lor profesionale” a spus Oana Taban, Managing Partner DENT ESTET.    

Achiziționarea grupului de clinici DENT ESTET, ar reprezenta cea de-a 10 tranzacția derulată de grupul MedLife, primele nouă fiind încheiate. Tranzacția este în curs de avizare de Consiliul Concurenței – o procedură standard care se va extinde pe parcursul următoarelor luni.

„Am finalizat de curând toate tranzacțiile anunțate în ultimele luni, respectiv Centrul de imagistică Prima Medical din Craiova, Banca de celule stem Cells Stem Bank din Timișoara și grupul de clincii și laboatoare Diamed. În acest moment, suntem în discuții avansate cu 4-5 operatori de servicii medicale, și ne-am propus ca în următoarele 18 luni să finalizăm tranzacții cu firme a căror cifră de afaceri depășește 20 milioane euro” a mai spus Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.

MedLife a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri cumulată de 101,5 milioane euro, și estimează că, în 2016, va înregistra o creștere de 30%. 

„Ne-am atins obiectivele pentru 2015, fiind prima companie din sistemul medical privat românesc care a depășit pragul de 100 milioane euro. 2016 a început foarte promițător și, în acest context, estimăm o creștere organică de 20%, la care vom adăuga achiziții de minim 10 milioane euro. Nu excludem nici posibilitatea de a derula tranzacții mai mari, situație în care vom ajusta semnificativ în creștere cifra de afaceri” a mai spus Președinte CA MedLife.

 

Despre MedLife:

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală. Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternități, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

În prezent, MedLife își desfășoară activitatea în 16 Hyperclinici din București, Timișoara, Brașov, Arad, Craiova, Galați, Iași și Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 unități spitalicești în București, Brașov, Arad, Craiova și Iași, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie și unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternități în București și în țară, 32 de centre medicale generaliste în București și în țară, 14 centre de excelență cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub rețeaua PharmaLife Med și în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată țara.

MedLife a obținut acreditarea pentru Maternitatea MedLife București în calitate de Spital Prieten al Copilului, procesul de certificare fiind derulat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF, Maternitatea MedLife fiind totodată și prima maternitate privată din capitală care deține acest statut. Alte două maternități din rețeaua MedLife sunt în curs de acreditare pentru acest program.

Conform studiului internațional realizat de Reader's Digest, MedLife este pentru al șaselea an consecutiv cel mai de încredere brand în rândul românilor la categoria „Clinică Privată”, iar în ultimii cinci ani, studiile de piață derulate la nivel național plasează constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinică-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a câștigat în ultimii trei ani premiul „Superbrands” la categoria „Clinici private”.

Despre DENT ESTET:

Grupul de clinici DENT ESTET este, din anul 1999, lider de piață în domeniul serviciilor de medicină dentară din România. În cei peste 17 ani de la deschidere, echipa s-a extins la un număr de 200 de specialiști, dintre care 73 medici, care au tratat peste 50.000 de pacienți.

Recunoscut pentru contribuția la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din țara noastră, grupul de clinici a inaugurat în 2008 DENT ESTET 4 KIDS și în 2012 DENT ESTET 4 TEENS, primele clinici stomatologice din România și din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor și adolescenților.

Printre inovațiile aduse pe piața din România se numără și aparatele dentare invizibile din exterior, testul de prevenție împotriva cancerului oral, dar și sisteme performante de management și marketing medical, prin intermediul Asociației Dental Office Managers (ADOM).

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați:

Erika Cioată

Director de comunicare DENT ESTET

Tel: 0749155377

Email: erika.cioata@dentestet.ro