Compania este in discutii cu alti doi-trei operatori din Romania, dar si din tarile invecinate pentru a-si extinde prezenta

Bucuresti, 28 mai 2019: MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta preluarea pachetului majoritar (65%) al centrului de excelenta Badea Medica (Badea Medical SRL). Centrul ofera o gama complexa de servicii medicale, axate in principal pe segmentul de patologie abdominala, dar care acopera si alte numeroase tipuri de afectiuni.

Pacientii pot accesa consultatii clinice de specialitate de gastroenterologie, medicina interna, dermatologie, terapia durerii, toate acestea oferite de o echipa medicala de exceptie, coordonata de prof. dr. Radu Badea.

„Clujul reprezinta unul dintre cele mai importante punct de interes in planul nostru de dezvoltare. Am deschis prima data in acest oras un laborator de analize si un centru de medicina muncii, iar apoi ne-am extins cu o clinica de mari dimensiuni - Hyperclinica MedLife. In urma cu doi ani am adaugat si partea de servicii spitalicesti, odata cu intrarea in actionariatul spitalului Humanitas. Pentru ca ne dorim sa punem la dispozitia pacientilor o gama si mai larga de servicii, dar si abonamente personalizate zecilor de mii de clienti din companii, am decis sa facem echipa cu specialistii de calibru ai centrului de excelenta Badea Medica, care sa ofere servicii integrate, la cele mai inalte standarde. Vom continua programul de achizitii atat in Romania, cat si in tarile invecinate aflate in prospectie, urmand planul anuntat catre investitori si actionari”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO al MedLife Group.

“Ne-am axat intotdeauna pe servicii de cea mai inalta calitate si ne-a onorat de fiecare data increderea pacientilor in serviciile noastre si in echipa exceptionala de specialisti. Faptul ca devenim parte din cel mai mare grup de pe piata serviciilor medicale private din Romania si ca impartasim aceleasi valori, ne onoreaza si ne incurajeaza sa fim si mai buni. Vom avea prilejul si oportunitatea de a dezvolta afacerea si de a face un pas important in evolutia companiei. Iar in felul acesta vom avansa in complexitatea actului medical si le vom oferi pacientilor cele mai bune conditii si solutii la solicitarile lor”, a declarat prof. dr. Radu Ion Badea, fondatorul centrului Badea Medica.

Achizitionarea pachetului majoritar Badea Medica reprezinta cea de-a 23-a achizitie derulata pana in prezent de grupul MedLife, ultima fiind anuntata in luna ianuarie a.c. – Rózsakert Medical Center, din Ungaria.

MedLife a incheiat primul trimestru din 2019 cu o cifra de  afaceri consolidata pro-forma in valoare de 224,9 milioane lei aferenta acestei perioade, in crestere cu 27,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru perioada urmatoare, compania a anuntat continuarea programului de achizitii in Romania si regiune. Daca va reusi implementarea tuturor proiectelor anuntate catre actionari, exista premise ca MedLife sa depaseasca pragul de 200 milioane de euro in 2019.