Publicat la: 
4/09/2017

Este cafeaua nesanatoasa pentru oasele tale? Consumul de cafea a fost asociat cu un risc crescut de fracturi în unele studii observaționale. Cu toate acestea, alte studii nu au găsit o astfel de legătură.

Studii foarte mari, din diferite țări, nu au descoperit "nici o dovadă de creștere a fracturilor cauzate de cafea", declara Dr. Robert R. Recker, directorul Centrului de Cercetare a Osteoporozei de la Universitatea Creighton din Omaha, pentru nytimes.com.

De exemplu, intr-un studiu suedez, care a inclus mai mult de 61.000 de femei urmărite timp de aproximativ 20 de ani, s-a constatat, în 2013, că consumul de patru sau mai multe cești de cafea pe zi a fost asociat cu o micșorare a densității osoase, dar nu a fost legat de un risc crescut de fractură.

Anul acesta, o revizuire sistematică publicată în Food and Toxicology Chemicals a concluzionat că consmul de chiar până la opt cesti de cafea zilnic "nu este asociat cu o crestere semnificativă în ceea ce privește riscul de fractură și cădere", în special la adulții sănătoși care obțin suficient calciu.

Institutul Național de Sănătate recomandă ca femeile cu vârsta cuprinsă între 51 și 70 de ani să primească 1200 de miligrame pe zi de calciu, iar bărbații de aceeași vârstă 1000 de miligrame.

Poate consumul de cafea sa duca la pierderea de calciu din organism? Este adevarat ca, pe masura ce oamenii isi cresc consumul de cofeina, calciul din urina creste prea mult, a spus Connie M. Weaver, profesor de nutritie la Universitatea Purdue.

Cu toate acestea, cu cat mai mult calciu este pierdut prin urinare, cu atat mai mult oamenii vor absorbi calciu din orice sursa pe care o consuma, a spus dr. Weaver.

Deci, singurii băutori de cafea care trebuie să-și facă griji cu privire la calciul pe care îl pierd atunci când vizitează toaleta sunt cei care nu primesc suficient calciu.

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Hiperactivitatea la copii / Foto: FreeRangeStock Creierul copiilor care sufera de ADHD (sindromul hiperactivitatii si deficitului de atentie) raspunde la recompense si medicamentatie in mod...
Bebelusi / Foto: Reuters Va imaginati ca este usor sa va pacaliti bebelusul? Cercetatorii de la Universitatea York au descoperit ca bebelusii inteleg cand “le jucam feste”, inca de la varsta...