Publicat la: 
14/04/2010

Copiii care sunt palmuiti prezinta riscuri mai mari sa devina agresivi. Sunteti de acord cu traditionalul

Copiii educati cu palma devin mai agresivi / Foto: FreeDigitalPhotos

In timp ce tot mai multe organizatii din Europa si America militeaza impotriva pedepselor corporale, parintii continua sa isi corecteze copiii prin aceasta metoda, scrie ABCNews. Diferite studii din ultimii ani arata ca intre 35 si 90% dintre parinti considera ca este in regula sa-ti plesnesti copilul.

In cadrul unui studiu publicat luni in Pediatrics, au fost intervievate 2.500 de mame. Dintre acestea, 48% au sustinut ca nu si-au plesnit copilul in ultima luna, 28% au recunoscut ca au aplicat corectii fizice usoare o data sau de doua ori, iar 26% dintre mame si-au plesnit copiii de mai mult de doua ori in ultima luna.

Cercetatorii din New Orleans au ajuns la concluzia ca micutii in varsta de trei ani ale caror mame folosesc mai des plesnirea ca pedeapsa au mai multe sanse de a avea porniri mai agresive in timp. Studiul a avut in vedere si alti factori care dau tendinte violente unui copil, pana la varsta de cinci ani. Acestia sunt neglijenta parentala, depresia si stresul matern si tendintele agresive ale copilului inca din stadiul de bebelus.

Cititi articolul complet pe SmartWoman.

Considerati ca pedepsele corporale usoare aplicate din cand in cand sunt o metoda buna de educare a copiilor?

Autor: A.C.

Alte articoleVezi toate articolele

Copiii educati cu palma devin mai agresivi / Foto: FreeDigitalPhotos In timp ce tot mai multe organizatii din Europa si America militeaza impotriva pedepselor corporale, parintii continua sa isi...
Cum ne educam copiii / Foto: Photoxpress.com O mama isi loveste copilul de 3 ani de 11 ori pe motiv ca acesta se batea cu sora lui. O alta il "altoieste" pe fiul de 5 ani care refuza sa isi stranga...