Publicat la: 
21/08/2012

Braila se confrunta de o luna de zile cu o criza acuta de vaccin impotriva tuberculozei, sute de nou-nascuti ramanand neimunizati, potrivit purtatorului de cuvant al Directie de Sanatate Publica (DSP) Braila, dr. Andreia Gavrilescu, citata de Agerpres.

DSP Braila a primit in cursul lunii iunie 820 de doze de vaccin anti-TBC, cantitate care a fost epuizata, iar in momentul de fata necesarul pentru judetul Braila este de aproximativ 2.800 de doze.

"Problemele exista de la sfarsitul lunii iulie. DSP Braila a facut solicitare la Ministerul Sanatatii pentru un stoc de vaccin aferent trimestrului al treilea de 980 de doze si pentru trimestrul al patrulea de 1.800 de doze. Nu am mai primit nimic de la redistribuirea celor 820 de doze de vaccin din luna iunie", a declarat dr. Andreia Gavrilescu.

Purtatorul de cuvant al DSP Braila a mai spus ca bebelusii ramasi neimunizati contra tuberculozei pot fi recuperati la vaccinare in maxim trei luni, cu consultarea unui medic ftiziolog.

Locuiti in zona si va confruntati cu aceasta problema? Lasati un comentariu in formularul de mai jos

Taguri Medlife: 
Comentarii

Idioţenie birocratică. Nu se puteau aduce doze din alte judeţe, unde nu a fost cerere?

~Nautilus

Alte articoleVezi toate articolele

Primul vaccin experimental contra virusului Ebola care a fost supus unor teste clinice in Statele Unite ale Americii a fost bine tolerat si a declansat un raspuns imunitar bun, potrivit...
Un nou studiu, care a inclus aproximativ 95.000 de copii, a demonstrat ca administrarea vaccinului ROR (rujeola, oreion, rubeola) nu poate fi asociata cu un risc crescut de aparitie a unor tulburari...