Publicat la: 
13/08/2014

Cum puteti depasi mai usor zilele caniculare

Senzatia de racoare atunci cand temperaturile ating maxime record nu se limiteaza doar la confort. Temperaturile periculos de ridicate pot cauza boli legate de caldura, incepand cu crampe de caldura pana la epuizare sau accident vascular cerebral. Urmatoarele sfaturi va pot ajuta sa treceti cu bine peste zilele caniculare.

1. In primul rand trebuie sa va organizati programul in asa fel incat sa alergati (sau sa faceti orice alte exercitii fizice) atunci cand este mai racoare (dimineata devreme sau seara tarziu). Daca nu va puteti modifica programul, incercati sa reduceti nivelul de efort, sa mergeti in loc sa alergati.

2. Purtati haine mai largi, de culoare deschisa.
3. Imbracamintea din bumbac va ofera senzatia de racoare, spre deosebire de cele sintetice.
4.Umpleti o sticla cu pulverizator cu apa si pastrati-o in frigider pentru un spray revigorant.
5. Ventilatorul favorizeaza circulatia aerului si va racoreste, chiar si in cazul celor care au aparat de aer conditionat.
6. Depozitati lotiunile sau produsele cosmetice in frigider. Le puteti folosi atunci cand aveti picioarele supraincalzite.
7. Pastrati sticle de apa in congelator si luati care una cu dumneavoastra atunci cand iesiti afara. Astfel, veti avea apa rece tot timpul.
8. Faceti dusuri dese
9. Combateti deshidratarea si beti foarte multa apa.
10. Exista si varianta ventilatoarelor mici, portabile.
11. Evitati cofeina si alcoolul pentru ca favorizeaza deshidratarea.
12. In loc de alimente fierbinti, incercati sa includeti in dieta fructe reci sau lactate cu o cantitate scazuta de grasimi.
13. Daca nu aveti aparate de aer conditionat, incercati sa petreceti o mare parte a timpului in spatii publice racoroase.
14. In cazul in care caldura este insuportabila, ramaneti in casa si evitati activitatile in lumina directa a soarelui sau pe suprafetele cu asfalt fierbinte.

Sursa: MedicineNet.com

A.C.

Specialitate: 
Comentarii

"Astfel, veti avea apa rece tot timpul." - la voi nu s-a inventat termosul???

Pagini

Echipa medicala MedLife - Dermatovenerologie

  •  
  • 1 of 14

Articole similare

Expunerea la soare poate crea dependenta/ Foto: MorgueFile.com Expunerea la soare poate fi periculoasa in ce priveste cresterea riscului de cancer de piele, dar si pentru ca produce dependenta, potrivit unor noi cercetari, transmite Reuters, citat de Agerpres. Expunerea indelungata si repetata la radiatiile ultraviolete declanseaza...
Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa urmeze sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00 in perioadele cu temperaturi extreme. In perioadele de canicula este recomandat consumul zilnic de lichide (intre 1,5 - 2 litri), fara a astepta sa apara senzatia de sete - este necesar un...
Ministerul Sănătăţii a solicitat, astăzi, direcţiilor de sănătate publică şi  serviciilor de urgenţă prespitaliceşti activarea planurilor de măsuri pentru zilele caniculare,astfel încât riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din această perioadă să poată fi reduse. În ceea ce priveşte populaţia, Ministerul Sănătăţii recomandă...
Hidratarea este esentiala pe timp de canicula / Foto: Photoxpress.com In Bucuresti, se vor inregistra temperaturi care vor depasi 35 de grade Celsius, in timp ce indicele de confort termic va creste, potrivit unui comunicat ANM. Aceste previziuni ar trebui sa fie suficiente pentru a lua cateva masuri de protectie. Totodata, este important de...
Senzatia de racoare atunci cand temperaturile ating maxime record nu se limiteaza doar la confort. Temperaturile periculos de ridicate pot cauza boli legate de caldura, incepand cu crampe de caldura pana la epuizare sau accident vascular cerebral. Urmatoarele sfaturi va pot ajuta sa treceti cu bine peste zilele caniculare. 1. In primul rand...