Publicat la: 
19/02/2015

Cum puteti pastra fructele si legumele proaspete pentru mai mult timp

Fructe si legume/ Foto: MorgueFile.com

Cu totii ne-am confruntat cu aceasta problema: cumparam produse proaspete si le punem in frigider, dar nu dureaza mult pana acestea se strica, se zbarcesc sau putrezesc. Pentru a evita arucarea alimentelor, este important sa stiti unde trebuie sa pastrati fructele si legumele si cum sa le separati. Cum trebuie sa depozitati fructele si legumele pentru a le pastra proaspete pentru o perioada mai lunga de timp?

  • FRUCTE

Mere: Merele produc etilena, asa ca trebuie sa le pastrati departe de alte produse. Acestea pot fi lasate pe masa pentru aproximativ o saptamana sau in frigider pentru mai mult de sapte zile.

Avocado: Lasati-le sa se coaca in bucatarie, apoi depozitati-le in frigider.

Banane: Tineti bananele verzi in afara frigiderului si lasati-le sa se coaca in bucatarie.

Fructe de padure: Afinele, murele, capsunile si zmeura sunt fructe delicate si nu trebuie pana cand nu doriti sa le consumati. Pastrati-le in frigider in recipiente uscate, acoperite.

Cirese si struguri: Puneti-le in frigider, nespalate, in recipiente de platic pana cand doriti sa le consumati.

Citrice: Prelungiti termenul de valabilitate al clementinelor, grapefruitului, lamailor sau portocalelor prin stocarea lor intr-o plasa in frigider.

Pepeni: Stocati pepenele galben intr-un loc intunecos, uscat, la distanta de alte produse. Pepenele taiat trebuie lasat in frigider.

Fructe samburoase: Pastrati nectarinele, piersicile si prunele intr-o punga de hartie in bucatarie pana cand se coc, apoi mutati-le in frigider.

Rosii: Rosiile trebuie pastrate intotdeauna la temperatura camerei. Rosiile tinute in frigider se strica mai repede.

  • LEGUME

Broccoli si conopida: Broccoliul si conopida trebuie pastrate in sertare diferite din frigider, la distanta de alte produse.

Telina: A se pastra in frigider.

Porumb: A se pastra in frigider cu tot cu coaja.

Castraveti: Pastrati castravetii la temperatura camerei. Acestia pot fi pastrati in frigider timp de 1-3 zile daca sunt consumati intr-o perioada scurta de timp.

Vinete: Vinetele trebuie pastrate la temperatura camerei. Pot fi pastrate in frigider timp de 1-3 zile daca sunt consumate intr-o perioada scurta de timp.

Fasole verde: A se pastra in frigider.

Legume cu frunze: Salata verde, varza si spanacul trebuie pastrate la frigider.

Ceapa si usturoiul: Ceapa si usturoiul trebuie pastrate intr-un loc intunecat, racoros si uscat. Separati-le de alte alimente.

Ciuperci: Pastrati-le nespalate in frigider. Umiditatea le face lipicioase.

Ardei iuti: Tineti ardeii iuti la temperatura camerei. Pot fi pastrati in frigider timp de 1-3 zile daca sunt consumate intr-o perioada scurta de timp.

Radacinoase: Pastrati morcovii, sfecla si ridichile in frigider. Cartofii, cartofii dulci si dovleceii trebuie pusi intr-un loc racoros, intunecat si uscat (camara sau pivnita).

Sursa: Heart.org

A.C.

Specialitate: 
Comentarii

Afinele, murele, capsunile si zmeura sunt fructe delicate si nu trebuie spalate inainte de momentul in care doriti sa le consumati.
Ceva nu este in regula in fraza de mai sus. Cand trebuie spalate?

Evident, in momentul in care doriti sa le consumati.

sau dupa..

Fructele si legumele actuale de pe piata sunt atat de imbibate in chimicale, ca oricum rezista 2 saptamani lejer! de ce as vrea sa le pastrez mai mult, cand piata e plina mereu?

Pagini

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie, Medicina generala

Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Specialist
Popescu Valceanu Horatiu,Medic Specialist, Doctor in Medicina
Medic Specialist...

Articole similare

Cercetatorii japonezi anunta o "descoperire stiintifica majora", care are potentialul de a incepe o noua era a medicinei personalizate. Acestia au aratat ca celulele stem pot fi obtinute doar prin scufundarea celulelor sanguine in acid. Celulele stem se pot transforma in orice tesut si sunt deja testate pentru stabilirea eficientei acestora in...
In timpul unei scurte vizite la pediatru cum poate acesta sa explice parintilor necesitatea vaccinarii? Un expert in vaccinare al Clinicii Mayo si un pediatru ofera sugestii pentru respingerea a trei dintre cele mai comune mituri despre siguranta vaccinurilor copiilor. Articolul lor este publicat online in revista Human Immunology. "Medicii au...
dr. Vlad Stroescu Acesta este un post personal si egoist. Dar tentativ sincer. Medicul este un personaj mitologic dintre cele mai vechi. Masca antica a medicului e insa purtata de oameni obisnuiti, ceea ce ne conduce adesea pe buza prapastiei neintelegerii. Nimic nu e cu totul pierdut, pentru ca medicul si pacientul sunt, contrar aparentelor,...
Dr. Sandica Bucurica / Foto: Medlive.ro In fata medicilor gastroenterologi ajung zilnic cazuri din cele mai diverse: de la reflux gastroesofagian, varice esofagiene, esofagita, boala inflamatorie intestinala, esofagul Barret, boala Crohn, cancerul esofagian, sindromul de colon iritabil, polipi sau colita ulcerativa. Despre aceste boli si modul...
Inspirandu-se din natura, oamenii de stiinta au facut o noua descoperire legata de prevenirea sensibilitatii dintilor, care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. Raportul lor privind dezvoltarea unei substante similara cu adezivul utilizat de midii pentru a se atasa de pietre si alte suprafete din apa a aparut in revista ACS Applied...