Publicat la: 
24/05/2017

De ce ciocolata poate fi buna pentru inima

Consumul de ciocolata a fost asociat cu un risc redus de boli de inima. Acum oamenii de stiinta au descoperit si un posibil motiv.

Folosind date dintr-un studiu de sanatate danez, cercetatorii au descoperit o asociere intre consumul de ciocolata si un risc scazut de fibrilatie atriala, batai neregulate ale inimii care pot duce la accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca si alte probleme grave, scrie nytimes.com.

Oamenii de stiinta au urmarit dieta si sanatatea la 55502 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 50 si 64 de ani. Au folosit un chestionar cu 192 de itemi pentru a determina consumul de ciocolata. Dupa 14 ani de urmarire, au existat 3.346 de cazuri diagnosticate de fibrilatie atriala.

Dupa ce au analizat consumul total de calorii, fumatul, consumul de alcool, indicele de masa corporala si alti factori, au descoperit ca, in comparatie cu persoanele care nu au consumat ciocolata, cei care au consumat ciocolata au avut un risc cu pana la 20% mai redus pentru fibrilatie atriala

Ciocolata neagra cu continut mai mare de cacao este mai buna, pentru ca nu laptele si zaharul ofera beneficii, ci consumul de cacao, spune autoarea principala a studiului, Elizabeth Mostofsky. Cu toate acestea, ea a avertizat asupra consumului exagerat. "Nu poti consuma cat de mult ciocolata doresti si ignora tot ce stim despre dieta sanatoasa si activitatea fizica'.