Publicat la: 
5/05/2017

Cand mergi la un consult, anumite subiecte ar părea tabu, chiar și daca medicul  cunoaște cea mai mare parte a istoriei tale medicale.

Dr. Natalie Azar răspunde pentru today.com la întrebările pe care vi le puneti uneori, dar v-a fost rușine să întrebati medicul.

1. Există o modalitate corectă de a vă sufla nasul?

Intr-un fel da. Dacă nu simți nici o presiune în sinusuri înainte de a sufla nasul, dar simți după aceea, insemana ca il sufli prea tare.

Cercetările au descoperit că o suflare obisnuită a nasului poate crea de 10 ori mai multă presiune ca strănutul sau tusea. Cu cât apăsați mai mult asupra nasului, cu atât este mai probabil ca mucozitatile sa ajunga în căile inflamate și îngustate ale sinusurilor, răspândind astfel infecția. Exact ce nu vreti sa se intample.

În schimb, înainte de a vă sufla nasul, utilizați un spray salin. Asteptati un minut și apoi suflati, ușor, fiecare nară. Decongestionantele nazale pot ajuta la ameliorarea simptomelor, în timp ce medicamentele antiinflamatorii precum Ibuprofenul pot ameliora umflarea și durerea.

2. De ce femeile par întotdeauna mai reci decât bărbații?

Există o cauza biologica: femeile conservă mai multă căldură în jurul organelor lor de bază, astfel încât în organismul lor circulă mai puțină căldură. Și în timp ce temperatura femeilor este mai ridicata decât la bărbați, ele sunt mai sensibile la temperaturi mai reci, deoarece sunt obișnuite să fie calde.

Temperata corporala a femeilor fluctuează pe tot parcursul lunii datorită modificării nivelului hormonilor. În funcție de momentul menstruatiei, acestea ar putea fi mai sensibile decât de obicei la temperaturi scăzute.

3. De ce daca iti tii respirația nu mai sughiți?

Cu toții sughitam, dar, de obicei, nu există nici un declanșator clar. Majoritatea remediilor se bazează pe creșterea nivelului de dioxid de carbon din sânge, cum ar fi menținerea respirației sau respirația într-o pungă de hârtie.

4. De ce stomacul meu e zgomotos?

Un stomac zgomotos înseamnă că ți-e foame, nu? Ei bine, se poate întâmpla oricând, indiferent dacă ti-e foame sau tocmai ai mancat.

Zgomotul nu vine din stomac, ci din intestinul tău mic. Pentru ca stomacul tău să se marească trebuie să se întâmple anumite lucruri: mușchii intestinului trebuie să puna in miscare mâncarea, ai nevoie de lichid în stomac și gaz (de la aerul pe care îl înghiți și bacterii). Cele mai multe dintre sunetele pe care le auzi sunt datorate digestiei normale.

5. Ce cauzează transpirația excesivă?

Până la 3% dintre americani au această problemă - se numește hiperhidroză și poate afecta întregul corp sau doar câteva zone cum ar fi palmele sau fața. Se întâmplă atunci când nervii responsabili de declanșarea glandelor transpirației devin hiperactivi și se produce mai multă transpirație - chiar dacă nu ai nevoie de ea. Uneori, poate fi cauzată de alimente și medicamente, precum și de anumite afecțiuni medicale si este necesar un consult la dermatolog.

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Este important sa stii unde găsești ajutor, ce întrebări sa pui și sa decizi ce vrei să se întâmple la sfârșitul vieții tale. Dar există câteva mituri despre moarte care, în mod neașteptat, ar putea...
Micul dejun/ Foto: MorgueFile.com Mic-dejunul este sursa de energie pentru intreaga zi, asa incat, indiferent cat de aglomerate ar fi diminetile, hrana nu trebuie sa lipseasca din prima parte a...