Publicat la: 
1/09/2017

În ciuda periajului regulat, dinții tai sunt galbeni și poate fi frustrant. Din fericire, există multe modificări ale stilului de viață pe care le poți adopta pentru a combate această problemă des intalnita.

Iată 12 motive pentru care zâmbetul tau nu are strălucirea albă radiantă pe care o doresti, coform metro.co.uk.

1. Alimente

Multe alimente pot pata dintii: curry, fructe de padure, sosul de rosii. Pentru a combate această problemă, combinați sosul de paste cu legume de culoare verde închis, amestecați fructele proaspete și legumele cu curry și consumați lapte sau brânză tare după fructe de pădure pentru a neutraliza acizii.

2. Bauturi

Cafeaua, ceaiul, vinul roșu și alb fac parte din viața noastră, dar pot duce și la dinți cu pete. Bauturile sportive cu aromă artificială pot avea si ele efect negativ asupra dintilor

3. Fumatul

Nicotina poate lăsa pete gălbui sau maronii pe dinți, este si un motiv bun pentru a renunța la fumat, dacă va doriti dinți sanatosi.

4. Scrasnitul dinților

Apare mai ales când suntem stresați și chiar în timp ce dormim. Bruxismul poate slăbi smalțul dintelui, provocând uneori ingalbenirea dintilor.

5. Dentina

Dacă smaltul este subțire, dentina aflata dedesubt se vede, rezultând o culoare galbenă.

6. Îmbătrânirea

Din păcate, nu există nicio modalitate de a împiedica îmbătrânirea și aceasta poate duce la îngălbenirea dinților. Smaltul dintilor se deterioreaza cu vârsta și de la expunerea la acizii din alimente și băuturi.

7. Prea mult fluor

În timp ce fluorura este bună pentru dinți, prea multa poate duce la dinți galbeni sau pete galbene, cunoscute sub numele de fluoroză dentara. Oamenii pot acumula prea mult fluor din apa, comprimate de fluor sau pasta de dinti.

8. Tratamente pentru diferite afecțiuni medicale

Radioterapia și chimioterapia pot provoca dinți decolorați. Unele femei gravide care au infecții pot avea copii predispuși la decolorarea dinților, deoarece dezvoltarea smalțului este afectată.

9. Medicamente

Antihistaminicele, medicamentele antipsihotice și medicamentele pentru tensiune arterială ridicată pot duce la dinți care au o tentă galbenă.

10. Antibiotice

Dacă luați tetracicilina sau doxicilina înainte de vârsta de 8 ani sau când o mamă le ia în a doua jumătate a sarcinii, dinții pot deveni decolorați deoarece gingiile aflate în dezvoltare sunt afectate.

11. Genetica

Culoarea dinților poate fi o trasatura de familie, dacă parintii au dinți galbeni, probabil că ești predispus sa ai aceeași problema.

12. Accidente

Dacă gura sau dinții sunt afectați de traumatisme fizice, smalțul poate fi crăpat și poate deteriora interiorul dinților. Acest lucru poate duce la decolorare

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Bronzul poate acoperi semnele celulitei, facandu-le mai putin vizibile . Cu toate acestea, celulita este o problema a pielii si bronzul dauneaza sanatatii acesteia. Cu toate ca pare un argument...
Paduchii reprezinta o problema pe tot parcursul anului, numarul de cazuri pare sa atinga un vârf atunci când copiii se întorc la scoala în toamna si din nou în ianuarie, spune dermatologul...