Publicat la: 
2/07/2015

Conform unui studiu făcut recent de compania Kaspersky, încrederea pe care o acordăm tehnologiei în ceea ce privește salvarea informațiilor necesare, precum numerele de telefon ale persoanelor apropiate, ne afectează memoria, dând naștere unei tulburări numite ”amnezie digitală”, scrie The Telegraph.

În urma studiului, făcut în Marea Britanie, aproape jumătate dintre adulții care folosesc smartphone și servicii Google pentru salvarea contactelor nu cunosc pe dinafară numărul de telefon al partenerului de viață și 71% dintre ei nu știu numerele de telefon ale copiilor lor. De asemenea, peste jumătate din tinerii cu vârste cuprinse între 16-24 de ani, care au fost chestionați în cadrul studiului, au declarat că își salvează în telefon toate datele pe care trebuie să le memoreze, astfel încât dispozitivele digitale conțin toate informațiile de care au nevoie.

"Trebuie să înțelegem care sunt implicațiile pe termen lung ale modului în care memorăm informațiile importante pentru noi. Numerele de telefon ale celor care contează cel mai mult pentru noi sunt acum numai la un click distanță”, așa încât oamenii nu mai încearcă să rețină astfel de detalii, a declarat David Emm, cercetător în domeniul securității în cadrul companiei Kaspersky.

"A uita nu este în mod normal un lucru rău. Suntem creaturi adaptabile și nu este în avantajul nostru să ne amintim orice lucru. Însă pierderea memoriei poate deveni un inconvenient atunci când presupune accesarea informațiilor de care avem nevoie", a declarat Dr. Kathryn Mills, cercetătoare în cadrul Institutului Științelor Cognitive din Londra.

Dr. Mills consideră că încrederea pe care o avem în dispozitivele noastre digitale duce la scăderea importanței pe care o dăm memoriei în activitățile noastre zilnice.

G.T.

Categorie Medlife: 

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

O treime din femei, o proportie socanta, sufera de hipertensiune arteriala. Aceasta forta excesiva care iti impinge sangele de-a lungul peretilor arteriali poate dauna vaselor de sange si in cel din...
Sentimentul de singuratate a fost legat de un risc crescut de boli de inima, Alzheimer, depresie si chiar moarte prematura. Dezvoltarea de tratamente eficiente pentru a reduce sentimentul de...