Publicat la: 
20/02/2015

Dietele drastice nu ajuta la pierderea in greutate pe termen lung

Dieta / Foto: Photoxpress

Dietele "crash" (intensive) nu sunt potrivite pe termen lung pentru pierderea in greutate, a avertizat un nutritionist german citat de agentia DPA, citata de Agerpres. Georg Abel, profesor la Universitatea de Stiinte Aplicate din Saarbruecken sustine ca o reducere initial drastica a aportului de calorii determina organismul sa arda rezervele de carbohidrati glycogen, proces care este insotit de pierderea de apa din organism, grasimea nefiind afectata in mod semnificativ.

Desi acest lucru duce la pierderea rapida in greutate, persoanele care tin regim se ingrasa din nou (de obicei, cu mai multe kilograme) atunci cand obiceiurile alimentare anterioare sunt reluate, pentru ca organismul intrase in modul de foame si incetinise viteza de ardere a caloriilor.

Necesarul zilnic de energie al unui adult este de aproximativ 2.000 de calorii. Dietele "crash" reduc zilnic, in mod obisnuit, de la 500 pana la 800 de calorii.

Georg Abel a declarat ca adoptarea unei diete "crash" in mod frecvent sau pentru o lunga perioada de timp ar putea perturba echilibrul natural al organismului intre foame si satietate, dar ar putea produce si deficiente energetice sau nutritionale.

A.C.

Taguri Medlife: 

Alte articoleVezi toate articolele

Dieta / Foto: Photoxpress Dietele "crash" (intensive) nu sunt potrivite pe termen lung pentru pierderea in greutate, a avertizat un nutritionist german citat de agentia DPA, citata de Agerpres...
Hidratarea este cheia, nu excesul / Foto: Photoxpress Apa detoxifica organismul. Ideea ca apa ajuta corpul sa elimine toxinele sta la baza tuturor dietelor de detoxifiere. Insa aceasta premisa...