Publicat la: 
10/09/2014

Cel putin 2.296 de persoane din 4.293 de cazuri de infectie in cinci tari din Africa de Vest si-au pierdut viata in cea mai grava epidemie de Ebola din istorie, a anuntat marti Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), relateaza Reuters si DPA, citate de Agerpres.  Cifrele indica aproximativ 200 de noi decese cauzate de boala, potrivit unui bilant stabilit la 6 septembrie. Cele mai recente date nu reflecta si situatia la zi din Liberia, tara cel mai grav afectata, sugerand ca bilantul real al victimelor este si mai crescut.

In Guineea, Liberia si Sierra Leone, au fost inregistrate 4.269 de cazuri suspecte si confirmate si 2.288 de decese sambata, a anuntat agentia ONU.

Boala a mai fost raportata si in Nigeria (21 de cazuri, confirmate, probabile si suspecte, dintre care 8 mortale) si in Senegal (3 cazuri, doar unul confirmat).

"Cresterea numarului de cazuri continua sa se accelereze in tari cu raspandire si transmitere intensa", a subliniat organizatia.

Intre timp, SUA au anuntat ca vor trimite o forta suplimentara de 100 de angajati din domeniul sanatatii in Africa de Vest pentru a asista autoritatile locale in izolarea si tratarea pacientilor infectati cu virusul Ebola.

A.C.

Taguri Medlife: 

Alte articoleVezi toate articolele

Epidemia de Ebola din Africa de Vest nu poate fi comparata cu nimic de la aparitia HV si pana astazi, a declarat un oficial medical american, iar pentru a ne asigura ca aceasta nu va deveni „...
Febra hemoragica Ebola a provocat moartea a 2917 de persoane din 6263 de cazuri, potrivit celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, relateaza AFP. Liberia, Guineea si Sierra Leone...