Publicat la: 
9/09/2014

Un medic de la Organizatia Mondiala a Sanatatii a fost contaminat cu virusul Ebola in Sierra Leone, de unde va fi evacuat in curand, a anuntat luni OMS intr-un comunicat, citat de AFP. Un expert de la OMS a fost contaminat la sfarsitul lunii august pentru prima data de la inceputul epidemiei in Africa de vest, de asemenea in Sierra Leone. Evacuat la 27 august la Hamburg in Germania, acest expert senegalez se afla luni "in stare stationara", potrivit Ministerului senegalez al Sanatatii, relateaza Agerpres.

"Un medic de la OMS care lucra intr-un centru de tratament de Ebola din Sierra Leone a fost testat pozitiv la boala", potrivit comunicatului OMS, adaugand ca din precautie, noile admiteri in centrul de la Kenema au fost suspendate.

"Medicul este in prezent in stare stabila la Freetown si va fi evacuat in curand", potrivit textului, care nu precizeaza nationalitatea sau identitatea sa.

A.C.

Taguri Medlife: 

Alte articoleVezi toate articolele

Organizatia Mondiala a Sanatatii a decretat stare de "urgenta de sanatate publica la nivel global", ca urmare a raspandirii poliomielitei in mai multe tari, potrivit unui comunicat difuzat luni,...
Depresia reprezinta principala cauza de boli si de handicap in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 10 si 19 ani, se afirma intr-un raport publicat miercuri de Organizatia Mondiala a...