Publicat la: 
15/03/2016

Elemente din bere ar putea contribui la tratarea cancerului si a altor boli

Un acid produs de hamei in timpul producerii berii ar putea contribui la tratarea cancerului - este concluzia unui studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Idaho (Statele Unite) care au vrut sa conceapa o metoda de izolare a unor elemente chimice prezente in bere cu potentiale beneficii in tratarea si, eventual, vindecarea unor boli, scrie directmatin.fr, citat de Agerpres.

Acesti acizi, numiti humolon si lupulon, sunt produsi in cursul fabricarii berii. Ei se formeaza in hamei, planta care da berii gustul atat de deosebit. Sub forma de medicamente, acizii ar putea fi utilizati in lupta impotriva cancerului, ucigand celulele canceroase. Oamenii de stiinta sunt de parere ca humulonul si lupulonul blocheaza si bolile inflamatorii si raspandirea bacteriilor. Ei cauta prin urmare o metoda prin care sa le extraga din hamei, dar si sa le produca in laborator. Deocamdata au reusit sa sintetizeze un tip de humulon, fiind aproape sa realizeze celelalte doua tipuri.

Kristopher Waynant, chimistul aflat la originea studiului, ii avertizeaza totusi pe cei care ar putea lua cercetarea drept pretext pentru a bea mai multa bere. "Evident nu credem ca berea trebuie sa fie folosita ca medicament", a spus el. Unele bauturi alcoolice sunt benefice consumate in cantitati mici, insa un consum excesiv poate duce la boli cronice grave.

A.C.