Publicat la: 
9/07/2014

Oamenii de stiinta americani au descoperit intr-un laborator public din apropiere de Washington fiole care contin virusul variolei si despre care se crede ca dateaza din anii 1950, a informat marti Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, potrivit EFE. Boala a fost considerata eradicata oficial in 1980 si pentru prima data au fost localizate mostre neinregistrate ale virusului, relateaza Agerpres.

"Fiolele par sa dateze din anii 50. Dupa descoperirea lor, au fost puse imediat in siguranta" intr-un container al laboratorului din Bethesda, statul Maryland, in apropiere de Washington, unde au fost descoperite la 1 iulie, potrivit autoritatilor.

Fiolele se aflau intr-o sectie de depozitare neutilizata a unui laborator al Institutului National de Sanatate (NIH) din Bethesda.

Potrivit CDC, nu exista dovezi ca ar fi fost deschisa vreuna dintre cele etichetate 'variola', iar personalul pentru biosecuritate nu a identificat vreun risc de expunere la infectii pentru lucratorii laboratorului sau pentru populatie.

Fiolele au fost transportate la 7 iulie la un laborator al CDC din Atlanta (Georgia). CDC a informat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) in legatura cu aceasta descoperire.

A.C.

Taguri Medlife: 

Alte articoleVezi toate articolele

Oamenii de stiinta americani au descoperit intr-un laborator public din apropiere de Washington fiole care contin virusul variolei si despre care se crede ca dateaza din anii 1950, a informat marti...
Zona zoster/ Foto: captura YouTube "Nu i-as dori zona zoster nici celui mai mare dusman"- aceasta este reactia cea mai frecventa a celor care au experimentat durerea acestui virus. Ce trebuie sa...