Publicat la: 
2/06/2016

Consumul zilnic de fructe proaspete exercita un important efect protector impotriva infarctului de miocard si al accidentului vascular cerebral (AVC) - este concluzia unei noi demonstratii a avantajelor unei alimentatii bogate in fructe (si legume), surse majore de substante benefice, cu proprietati antioxidante, scrie joi passionsante.be, citat de Agerpres.

Coordonat de o echipa de cercetatori britanici si chinezi, studiul a cuprins circa 500.000 de persoane cu varste intre 30 si 79 de ani. Cercetatorii au vizat legatura intre consumul obisnuit de fructe si riscul de accident cardiac si cerebral, luand in considerare parametri precum varsta, fumatul sau consumul de alcool.

Rezultatul a fost destul de spectaculos, dovedindu-se ca aportul zilnic de fructe, fata de un consum slab sau inexistent, reduce cu circa 30% riscul de infarct de miocard (criza cardiaca) si cu aproape acelasi procent pe cel de AVC, indeosebi AVC hemoragic (ruperea unui vas, cu hemoragie cerebrala). In plus, amatorii de fructe proaspete prezinta o presiune arteriala si o glicemie mai bune.

Cercetatorii nu exclud ca si alte elemente sa intervina, care tin de un mod de viata global in general mai sanatos in randul marilor consumatori de fructe, insa apreciaza totusi ca fructele duc la scaderea "semnificativa" a riscului de eveniment cardiovascular si cerebral major.

A.C.

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Dr. Mihaela Herescu/ Foto: MedLive.ro Reflexele neonatale sau reflexele arhaice se dezvolta in timpul vietii intrauterine, aceste reflexe sunt involuntare si sunt esentiale pentru...
Pierderea de materie cenușie din creierul fumătorilor este mai rapidă decât la nefumători, însă procesul este reversibil după oprirea fumatului, cu condiția ca acest lucru să nu se facă prea brusc...