Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Alte denumiri:
Anisocoria este o afectiune caracterizata de o dimensiune inegala a pupilelor, care afecteaza 20% din populatie. Boala poate fi o conditie complet inofensiva sau un simptom al unor probleme medicale mai grave.
Anisocoria este o afectiune comuna, definita de o diferenta de 0,4 mm sau mai mult intre dimensiunile pupilelor ochilor.
Ecografie 2d și Ginecologie
Alergologie
Chirurgie Pediatrica și Camera De Garda
Sindromul Horner
Anisocoria mecanica: Ocazional, traumatismele anterioare, interventiile chirurgicale ale ochilor sau inflamatia (uveita, glaucomul inchiderii unghiului) pot duce la aderente intre iris si lentila.
Pupila tonica Adie: pupila tonica este, de obicei, o entitate izolata, benigna, prezenta la femei tinere. Aceasta poate fi asociata cu pierderea reflexului tendonului adanc (sindromul Adie). Toxicul tonic este caracterizat prin dilatarea intarziata a irisului, in special dupa stimulul apropiat, constrictia irisului segmentat si sensibilitatea pupilei la o solutie slaba de pilocarpina.
Paralizia nervului oculomotor: Ischemia, anevrismul intracranian, bolile demielinizante (de exemplu, scleroza multipla), traumatismele capului si tumorile cerebrale sunt cele mai frecvente cauze ale paraliziei nervului oculomotor la adulti. In leziunile ischemice ale nervului oculomotor functia pupilara este de obicei redusa, in timp ce in leziunile compresive se implica elevul.
Agentii farmacologici cu proprietati anticolinergice sau simpatomimetice vor determina anisocoria, in special daca sunt instilate la un singur ochi. Cateva exemple de agenti farmacologici care pot afecta elevii includ pilocarpina, cocaina, tropicamida, MDMA, dextrometorfanul si ergolinele .
Migrenele.
Pupila tonica Adie se caracterizeaza prin:
Specifica este hipersensibilitatea la pilocarpina diluata. Adesea, afectiunea este idiopatica, dar poate aparea si dupa traumatisme, interventii chirurgicale orbitare, in infectia cu herpes zoster.
Paralizia de nerv oculomotor (III) se asociaza cu ptoza si paralizii ale muschilor extraoculari. Atunci cand este insotita de afectarea pupilei (midriaza fixa), cauzele paraliziei pot fi: anevrisme ale arterei comunicante posterioare, tumori, traumatisme cerebrale, leziuni ale sinusului cavernos, boli orbitare.
Paralizia de N. III fara afectarea pupilei se intalneste in boli ischemice microvasculare (diabet, hipertensiune).
Atunci cand este descoperita, prezenta anizocoriei implica obligatoriu controlul oftalmologic. Se examineaza dimensiunea pupilelor in lumina, in intuneric, se apreciaza forma acestora. Anizocoria mai mare in lumina sugereaza ca pupila anormala este cea cu diametrul mai mare. Anizocoria mai accentuata in intuneric sugereaza ca pupila anormala este cea cu diametrul mai mic.
Controlul oftalmologic se completeaza obligatoriu cu examen neurologic, insotit de radioimagistica RMN cerebral, coloana cervicala, orbita, gat, torace superior - pentru tumori, metastaze. Angiografia cerebrala poate diagnostica un anevrism cerebral, o disectie carotidiana. Examinarea clinica si paraclinica completa pot depista hipertensiune arteriala, diabet, semne de infectie (sifilis).
Tratamentul anizocoriei nu este intotdeauna usor de realizat, el adresandu-se cauzei care a produs afectiunea. Se trateaza, de asemenea, celelalte simptome care insotesc anizocoria (ptoza, strabismul).
Rolul oftalmologului in depistarea si tratarea anizocoriei este important, dar nu singular. Este obligatorie conlucrarea acestuia cu alte specialitati medicale si chirurgicale pentru a diagnostica si trata corect aceasta afectiune.
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.