Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Alte denumiri: Diabet mellitus
Diabetul zaharat, cunoscut si sub numele de diabet mellitus, descrie un grup de afectiuni metabolice in care o persoana are glucoza in sange (zahar din sange), fie pentru ca productia de insulina este inadecvata, fie pentru ca celulele organismului nu raspund corect insulinei sau chiar ambele variante. Romania se numara printre primele tari din Europa in ceea ce priveste incidenta acestei boli, peste 2 milioane de romani suferind de aceasta afectiune.
Exista trei tipuri de diabet:
In diabetul de tip 1 organismul nu produce insulina. Unii oameni numesc acest tip diabet zaharat insulino-dependent, diabet juvenil sau diabet zaharat precoce. Aproximativ 10% din toate cazurile de diabet sunt tip 1.
Spre deosebire de diabetul de tip 1, in diabetul de tip 2 organismul produce insulina, insa nu suficienta pentru functionarea corecta sau celulele din organism nu reactioneaza la insulina (exista rezistenta la insulina). Aproximativ 90% din toate cazurile de diabet la nivel mondial sunt de acest tip.
Diabet gestational - acest tip afecteaza femeile in timpul sarcinii. Diabetul de tip 1 se poate dezvolta la orice varsta, desi apare adesea in timpul copilariei sau adolescentei.
Diabetul de tip 2, cel mai frecvent tip, se poate dezvolta la orice varsta, desi este mai frecvent la persoanele de peste 40 de ani.
Aflati mai multe informatii despre un anumit tip de diabet:
Diabet Si Nutritie
Cauza exacta a diabetului de tip 1 nu este cunoscuta. Ceea ce se stie este ca sistemul imunitar - care in mod normal lupta impotriva bacteriilor sau virusurilor daunatoare - ataca si distruge celulele producatoare de insulina in pancreas. Acest lucru va va lăsa insulina putina sau deloc. In loc sa fie transportat in celule, zaharul se acumuleaza in sange. Greutatea nu este considerata a fi un factor in diabetul de tip 1.
In prediabete - care pot duce la diabet zaharat de tip 2 – si in diabetul de tip 2, celulele devin rezistente la actiunea insulinei si pancreasul dumneavoastra nu este in masura sa produca insulina suficienta pentru a depasi aceasta rezistenta. In loc sa fie mutat in celulele unde este nevoie de energie, zaharul se acumuleaza in sange. Excesul de greutate este puternic legat de dezvoltarea diabetului de tip 2, dar nu toti cei cu tipul 2 sunt supraponderali.
Simptomele diabetului mellitus variaza in functie de cantitatea de zahar din sange. Unele dintre semnele si simptomele comune diabetului de tip 1 si de tip 2 sunt:
Toate tipurile de diabet sunt tratabile.
Diabetul de tip 1 dureaza o viata, nu exista niciun tratament care sa vindece aceasta boala. Insa boala poate fi tinuta sub control cu injectii regulate cu insulina, precum si cu o dieta si exercitii speciale.
Pacientii cu diabet zaharat tip 2 sunt, de obicei, tratati cu medicamente, exercitii fizice si o dieta speciala, dar uneori sunt necesare si injectii cu insulina. Daca diabetul nu este controlat în mod adecvat, pacientul are un risc semnificativ mai mare de a dezvolta complicatii. Printre complicațiile legate de diabetul necontrolat se numara complicatiile oculare (glaucom, cataracta, retinopatie diabetic), neuropatie, ulcere si uneori gangrena care pot necesita amputarea piciorului, infectii cutanate, probleme de inima. De asemenea, activitatea fizica este recomandata tuturor pentru o viata sanatoasa iar persoanele care sufera de diabet nu fac exceptie.
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.