Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Hipotensiunea arteriala reprezinta scaderea tensiunii arteriale. O valoare a tensiunii arteriale mai mica de 90 milimetri de mercur (mm Hg) pentru numarul de varf (sistolic) sau 60 mm Hg pentru numarul inferior (diastolic) este in general considerata tensiune arteriala scazuta. Pentru unii oameni afectiunea nu provoaca probleme, dar, pentru majoritatea, tensiunea arteriala anormala poate provoca ameteli si lesin.
In cazurile severe, tensiunea arteriala scazuta poate pune viata in pericol.
Cardiologie și Camera De Garda
Call Center - (021) 9646
Cardiologie , Ecografie 4d Expert și Camera De Garda
Cardiologie
Tensiunea arteriala este o masurare a presiunii din artere in fazele active si de odihna ale fiecarui batai al inimii.
Presiunea sistolica este numarul de varf al citirii tensiunii arteriale. Reprezinta presiunea pe care o genereaza inima atunci cand pompeaza sange prin artere catre restul corpului.
Presiunea diastolica este numarul cel mai de jos dintr-o citire a tensiunii arteriale si se refera la presiunea din artere atunci cand inima este in repaus, intre batai.
Orientarile actuale identifica tensiunea arteriala normala ca fiind mai mica de 120/80 mm Hg. De-a lungul zilei, tensiunea arteriala variaza in functie de pozitia corpului si de ritmul respiratiei, de nivelul de stres, de starea fizica, precum si in functie de medicamentele pe care le luati, sau de alimentele si lichidele consumate. Tensiunea arteriala este, de obicei, cea mai scazuta pe timp de noapte si creste brusc in timpul trezirii.
Conditii care pot provoca scaderea tensiunii arteriale sunt:
Medicii descompun adesea tensiunea arteriala mica (hipotensiunea) in categorii, in functie de cauze si de alti factori. Tipurile de tensiune arteriala scazuta includ:
Numita si tensiune arteriala scazuta in picioare, hipotensiunea posturala este o scadere brusca a tensiunii arteriale atunci cand te ridici de la o pozitie de sedere sau dupa culcare.
Cunoscuta si ca tensiune arteriala scazuta dupa masa, hipotensiunea postprandiala reprezinta scaderea brusca a tensiunii arteriale dupa consumarea de alimente. Aceasta afectiune afecteaza mai ales persoanele in varsta.
Scaderea tensiunii arteriale din semnalele cerebrale defectuoase, hipotensiunea mediata neuronal. apare din cauza unei comunicari incorecte intre inima si creier.
Atrofia multipla cu hipotensiune ortostatica se refera la scaderea tensiunii arteriale datorata afectarii sistemului nervos. Denumita si sindromul Shy-Drager, aceasta tulburare rara provoaca leziuni progresive ale sistemului nervos autonom, care controleaza functiile involuntare, cum ar fi tensiunea arteriala, frecventa cardiaca, respiratia si digestia.
Hipotensiunea poate aparea la oricine, insa anumite tipuri de tensiune arteriala scazuta sunt mai frecvente in functie de factori specifici. Astfel:
Pe langa istoricul medical, examenul fizic si masurarea tensiunii arteriala, medicul va poate recomanda analize de sange, o electrocardiograma (ECG), echocardiograma, un examen cu ultrasunete sau test de stres. Daca aveti tensiune arteriala scazuta in picioare sau din semnalele defectuoase ale creierului (hipotensiune mediata neuronal), un test de masa inclinata poate evalua modul in care corpul dumneavoastra reactioneaza la schimbarile de pozitie.
Hipotensiunea arteriala care nu provoaca semne sau simptome sau care cauzeaza doar simptome usoare necesita rareori tratament. Daca aveti insa simptome, tratamentul depinde de cauza de baza. In cazul in care afectiunea este cauzata de medicamente, tratamentul implica, de obicei, schimbarea sau intreruperea medicatiei sau scaderea dozei. Daca nu este clar ce cauzeaza hopotensiunea arteriala sau nu exista niciun tratament, obiectivul este cresterea tensiunii arteriale si reducerea simptomelor.
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.