Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Alte denumiri:
Nevralgia de trigemen este un sindrom dureros caracterizat prin dureri ce afecteaza una sau toate cele trei ramuri ale nervului trigemen.
Nervul trigemen controleaza muschii masticatiei, secretia lacrimala, secretia salivara, avand cele trei ramuri - oftalica, maxilara superioara si maxilara inferioara, drept urmare controleaza sensibilitatea dintilor, cavitatii bucale, ploapei superioare, a sinusurilor si aproape toata pielea capului si a fetei.
Neurologie
Desi s-au efectuat numeroase studii, inca nu s-a descoperit cauza responsabila de aparitia nevralgiei. Se presupune ca odata cu inaintarea in varsta si din cauza unor conditii anatomice anormale apare demielenizarea apar fenomenele de scurt-circuitare (comunicarile intre sinapse si neuroni) ce determina criza dureroasa.
Factorii ce determina demielinizarea sunt :
Nevralgia secundara poate fi determinata de o serie de factori care pot afecta nervul trigemen, ca de exemplu leziunile tumorale, anevrisme, malformatii artero-venoase sau leziuni traumatice.
Simptomul cel mai important este durerea. Durerea este severa si descrisa ca „lovitura de cutit”, „socuri electrice”. Aceasta poate apare in partea superioara, mijlocie sau inferioara a fetei, fiind stric localizata in teritoriul nervului trigemen, adica la nivel maxilar. Durata atacului este scurta, de la cateva secunde la cateva minute. De obicei, durerea apare mai frecvent pe partea dreapta, insa poate sa radieze si in alte teritorii sau sa se generalizeze.
Durerea apare pe neasteptate, de obicei la activarea unui stimul – de o atingere usoara, stimulare luminoasa. Durerea poate fi insotita de hipersalivare, hiperlacrimare, hipersecretie nazala sau transpiratii.
Diagnosticul se pune pe baza simptomelor pe care bolnavul le prezinta. Inainte de a pune diagnosticul de nevralgie de trigemen medicul trebuie sa diferentieze nevralgia de trigemen de alte afectiuni cu simptomatologie asemanatoare, ca de exemplu durerile dentare severe, glaucomul acut sau migrena.
Tratamentul poate fi de tip conservator, in cazurile cu dureri recente (saptamani, luni):
Se poate utiliza si tratamentul chirurgical unde se practica rizotomia (sectionarea nervilor) sau tractotomia (sectionarea unor fascicole de fibre nervoase). Tratamentul chirurgical nu este lispit de riscuri, iar rezultatele obtinute sunt adesea partiale.
Radiochirurgia este cel mai nou tratament al nevralgiei de trigemen. Este un procedeu neinvaziv si nu necesita efectuarea de anestezie generala. Exista doua tipuri de tehnologie utilizata: LIMAC si Gamma Knife.
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.