Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Durerea sciatica este localizata de-a lungul traiectului nervului sciatic. De obicei este rezultatul compresiei radacinii neroase in regiunea lombara.
Neurologie
Call Center - (021) 9646
Call Center - (024) 1960
Call Center - 0245222142
Cauzele cele mai intalnite sunt: hernia de disc, osteofitele (“ciocurile” - proeminente osoase ce se dezvolta la nivelul epifizelor- capetelor- oaselor) si stenoza spinala.
Sciatica este cauzata de compresia radacinii nervului, de obicei datorata protuziei discului intervertebral, formatiunilor osoase, abceselor sau tumorilor spinale.
Compresia poate sa apara in canalul spinal sau in foramenul intervertebral. Compresia nervoasa poate sa apara si in afara coloanei vertebrale la nivelul pelvisului sau feselor. Radacinile nervoase L5-S1, L4-L5 si L3-L4 sunt cel mai frecvent afectate.
Simptomatologia cuprinde durerea iradiata posterior de-a lungul membrului inferior.
Durerea iradiaza de-a lungul traiectului nervului sciatic, frecvent de-a lungul fesei si pe partea posterioara a membrului inferior pana mai jos de genunchi. Durerea este tipica, cu carater de arsura sau intepatura. Ea poate sa apara cu sau fara durere lombara.
Compresia radacinilor nervoase poate produce deficit motor sau mai obiectiv, modificarea reflexelor osteotendinoase.
Testul de elongatie a sciaticului sau semnul Lassegue poate fi pozitiv la ≤60°. Acest test este reprezentat de durerea iradiata pe traiectul nervului sciatic aparuta la ridicarea de catre examinator a membrului inferior cu genunchiul aflat in extensie. Durerea iradiata de-a lungul membrului afectat la ridicarea membrului inferior contralateraleste mai specifica pentru sciatica.
Cand se suspecteaza o durere sciatica trebuie testate forta musculara, sensibilitatea si reflexele osteotendinoase.
Daca exista deficite neurologice sau daca simptomatologia persista mai mult de 6 saptamani trebuie efectuate investigatii imagistice si teste de electrodiagnostic. Modificarile structurale care determina sciatica sunt diagnosticate cel mai precis cu ajutorul RMN si CT.
Studiile electrodiagnostice pot confirma prezenta sau gradul compresiei radacinii nervoase si pot exclude afectiuni ce pot imita sciatalgia, cum este polineuropatia sau sindromul de “incarcerare” a nervului. Aceste investigatii fac diferenta intre leziunea unica sau multipla de radacina nervoasa si coreleaza elementele clinice cu anomaliile RMN.
Ameliorarea durerii acute apare dupa 24-48 de ore de repaus la pat in pozitie antalgica (partea caudala a patului ridicata la aprox.30°). Tratamentul incepe cu 6 saptamani de masuri nechirurgicale ce include analgezicele non-opioide cum sunt antiinflamatoarele nesteroidiene si acetaminofenul. Sciatalgia poate fi ameliorata de medicamente ce se adreseaza durerii neuropate, cum sunt gabapentinul sau alte anticonvulsivante, doze mici de antidepresive triciclice.
Spasmul muscular poate fi ameliorat prin aplicatii locale calde sau reci si fizioterpie. Administrarea de corticosteroizi in durerea acuta radiculara este controversata.
Indicatiile interventiei chirurgicale sunt hernia de disc cu slabiciune musculara, deficit neurologic progresiv si durere intolerabila cu sau fara raspuns la terapie ce interfera cu activitatea zilnica a unui pacient stabil emotional a carui stare nu s-a inbunatatit in ultimele 6 saptamani de tratament conservator.
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.