Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Calculator analize
Bartonella henselae este un bacil gram negativ mic, aerob, mobil, cu creștere latentă, care se transmite la om prin inoculare cutanată (zgârietură, muşcătura pisicilor) sau în urma contactului cu salivă sau secreţiile animalului, la nivelul unor leziuni cutanate preexistente.
Este o cauză comună a limfadenopatiei la copiii si adulții tineri iar incidența cea mai mare o au copiii cu varsta cuprinsă între 3 si 12 ani.
Boala ghearelor de pisică (boala zgârieturilor de pisică) se caracterizează printr-o leziune cutanată primară, limfadenopatie locală, febră şi evoluţie autolimitantă.
Leziunea cutanată primară apare dupa o perioadă de incubație de 3-10 zile sub formă de leziuni maculo-papulare pruriginoase, care se transformă ulterior in vezicule, pustule si apoi cruste care se detașează in cateva zile. Limfadenopatia este regională ce poate cuprinde unul sau mai multi ganglioni limfatici și apare dupa 1-3 saptamani de la inoculare. Adenopatia este localizată, în ordinea frecvenței, la nivel axilar, cervical, submandibular, preauricular, epitrohlean, femural sau inghinal. In 10-20% din cazuri, limfadenoptia poate fi generalizată .Ganglionii afectați sunt dureroși cu tegumentele supraiacente roșii, calde si indurate. Adenopatia se poate remite in 4-6 saptamani sau în mai multe luni.
Leziunile loco-regionale sunt adesea insotite de manifestari generale: febra, frisoane, cefalee, mialgii, artralgii sau fenomene digestive.În 5-25% din cazuri boala ghearelor de pisica se manifestă prin forme atipice.
Sindromul oculoglandular Parinaud este cea mai frecventă complicație oftalmologică, afectează aproximativ 5% din totalul pacienților si apare dupa inocularea la nivelul mucoasei conjunctivale sau a pleoapei. Consta in conjunctivită granulomatoasă unilaterală acompaniată de limfadenită regională , cel mai frecvent preauricular. Conjunctivita se remite in cateva saptamani, dar adenopatia poate persista cateva luni.
Complicația cea mai severă si de temut a bolii este encefalita. Apare la 2-3% din pacienți, debuteaza brusc, la 1-6 saptamani de la apariția adenopatiei, cu febră și convulsii (poate duce la status epilepticus sau comă). Cu toate acestea, vindecarea se face de cele mai multe ori fără sechele neurologice.
Pacienții imunocompromiși pot prezenta forme severe de boală, care le pot amenința viața, dar și in acest caz, cu ajutorul tratamentului antibiotic si al tratării adecvate a complicațiilor, se poate obtine remisiunea completă.
Diagnosticul pozitiv al infecției cu Bartonella henselae se stabilește pe baza datelor clinice, epidemiologice și examenelor serologice.
Interpretare valori mari: IgM Prezenta anticorpilor IgM sugereaza un diagnostic clinic de infectie recenta cu Bartonella henselae.
IgM
Prezenta anticorpilor IgM sugereaza un diagnostic clinic de infectie recenta cu Bartonella henselae.
Interpretare valori mici: IgM Absenta anticorpilor IgM ne indica lipsa infectiei acute cu Bartonella henselae Concentratii scazute de anticorpi IgM pot persista, ocazional, mai mult de 12 luni postinfectie. IgG Absenta anticorpilor IgG sugereaza lipsa unui raspuns imun la antigene bacteriene specifice.
Absenta anticorpilor IgM ne indica lipsa infectiei acute cu Bartonella henselae
Concentratii scazute de anticorpi IgM pot persista, ocazional, mai mult de 12 luni postinfectie.
IgG
Absenta anticorpilor IgG sugereaza lipsa unui raspuns imun la antigene bacteriene specifice.
Diagnosticul rapid al infectiei cu Bartonella, in special in contextul prezentei unor zgarieturi de pisica in antecedente.
1, Iagaru N., Iagaru R., Cristea C.- Boala zgarieturii de pisica, www.emcb.ro
2. Kassem A Hammoud, Daniel Hinthorn. Bartonellosis, www.emedicine.medscape.com, . Ref Type: Internet Communication.
3. Mandell, Douglas and Benett’s Principles and practice of infectious diseases, 2000, 2447-2453
Laborator Medlife. Referintele specifice tehnologiei de lucru utilizate 2010. Ref Type: Catalog.
4. Mayo Clinic. Mayo Medical Laboratories. Test Catalog: Bartonella Antibody Panel, IgG and IgM, Serum. www.mayomedicallaboratories.com. Ref Type: Internet Communication.
5. Nervi S.J., Bowmann J., Brook I.- Cat scratch disease, www.emedicine.medscape.com
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.